Mısır’a seferler durdu mu ?

  Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Mersin ve İskenderun limanlarından Mısır’a Ro-Ro seferlerinin durdurulmasının sözkonusu olmadığını açıkladı. İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli’yi Bakanlık’taki makamında kabul eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, gazetecilerin sorularını cevapladı.

  Bakanlığın İskenderun ve Mersin limanlarından Mısır’a Ro-Ro seferlerini durdurduğu yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine Yazıcı, Türkiye ile Mısır arasında 2012 rakamları ölçü alındığında 5 milyar 200 milyon dolar ticaret hacmi bulunduğuna işaret ederek, bunun 3.5 milyar dolarının ihracat, geri kalanının ise ithalat olduğunu söyledi.

  Türkiye’nin Suriye ile yaşadığı sorun dolayısıyla Suriye üzerinden gerçekleştiremedikleri transit ticaretin bir kısmını da Mersin ve İskenderun limanlarında Ro-Ro seferleri yapmak suretiyle gerçekleştirdiklerini belirten Yazıcı, bu iki limanın özel sektör tarafından işletildiğini kaydetti. Yazıcı, "Mısır darbesi sonrası gerek Mersin, gerek İskenderun limanlarından Ro-Ro seferlerinin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından durdurulması sözkonusu değildir. Özel sektörde bir duraklama oldu ancak ticaret devam ediyor" diye konuştu.