Ramazan coşkusu, Aliağa'yı sardı

İzmir’in Aliağa ilçesinde belediye tarafından her gün bin 250 kişiye olmak üzere, ramazan boyunca binlerce kişiye iftar yemeği verilecek. Aliağa Belediyesi Ramazan öncesi yaptığı hazırlıkların ardından, Ramazan’ın başlamasıyla birlikte kentte her gün bin 250 kişilik iftar sofrası kuruyor. Aliağa’lılar, Ramazan ayının ilk iftar heyecanını Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz ile birlikte yaşadı.Aliağa Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı yanındaki yeşillik alanda başlatılan iftar sofrasının ilk günlerinde vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Tutulan orucun ardından akşamları Ramazan sofralarında yaklaşık bin kişinin katılımı ile iftar yapılıyor.

BELEDİYEDEN HERGÜN BİN 250 KİŞİYE İFTAR

Aliağa Belediyesi bu yıl Aliağa Merkez ve Helvacı’da olmak üzere iki farklı noktada iftar sofrası kurdu. Geleneksel iftar sofrası uygulamasında Ramazan ayı boyunca Aliağa Cumhuriyet Meydanı yanındaki iftar sofrasında bin, Helvacı Orta Camiindeki iftar sofrasında ise 250 kişiye her gün 4 çeşit iftar yemeği verilmeye başlandı. Aliağa Belediyesi, Evinde yemek pişirme imkânı olmayan yaşlı, yoksul, bakıma muhtaç yaklaşık 200 kişinin iftar yemeğini de her akşam evlerine götürüyor. Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, belediye iftar sofralarında orucunu açan vatandaşlarla bir araya geliyor. Yemek dağıtımı yapılırken vatandaşlarla tek tekilgilenen Başkan Oğuz, yemek sırasındaki çocuklara ise özel ilgi gösterdi. İftar sofrasına, çocuklardan yaşlılara, çalışanlardan, öğrencilere kadar yaklaşık bin kişi katıldı.

BAŞKAN’DAN İFTAR SOFRASINA DAVET

Ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışmanın doruğa çıktığı mübarek bir ay olduğunu belirten Aliağa belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, "Vatandaşlarımızın Ramazan ayını manevi anlamına uygun bir şekilde huzur içinde geçirmesi için tüm çalışmalarımızı yaptık. İftar sofralarımızda bir araya geliyoruz. Bundan da çok mutluyum. Hem Aliağa Merkez’de hem de Helvacı’da Ramazan boyunca iftar sofralarımızda buluşacağız. Tüm vatandaşlarımızı bu büyük buluşmaya davet ediyorum” dedi.