Fenerbahçeli Holmen'den açıklamalar...

   İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da sözleşmesi bittikten sonra Fenerbahçe ile sözleşme imzalayan Holmen, sarı-lacivertli ekip ile geçirdiği 2 haftalık süreyi şöyle değerlendirdi:

"İlk 2 hafta çok güzel geçti benim için. Ağır ve yorucu idmanlarla başladık, ama çok eğlenceli ve mücadeleci şekilde de geçti. Takım arkadaşlarım tarafından çok güzel karşılandım, takımın bir parçası olmak beni çok mutlu etti. Tesisler çok güzel, birçok kahkaha atarak antrenmanlar yapıyoruz. Hiçbir problemim yok. Çok mutluyum."

İsveçli orta saha oyuncusu, "Yabancı oyuncu kuralı nedeniyle bazı oyuncular kadroya giremeyecek, kendi şansı nedir?" sorusuna, "Çok büyük bir kulübe geldim. Pozitif düşünmek istiyorum. Bu takımda ilk 11'de oynamak için her oyuncu çok mücadele ediyor. Hepimiz bu takımda yer almak istiyoruz. Bunun için mücadele ediyoruz" cevabını verdi.

"TÜRKİYE LİGİ VE FENERBAHÇE BENİM İÇİN ÇOK UYGUN"

3 sene önce Türkiye Ligi'ne geldiğini hatırlatan Holmen, "3 sene önce buraya geldiğimde Türk futbolunu tanıdım. Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray haricinde pek takım tanımıyordum. Ama burada durdukça bana uygun bir lig olduğunu düşündüm. Şu an kendimi daha da geliştireceğim bir takımdayım. Fenerbahçe bunun için uygun bir kulüp ve elimden katkıyı sağlamaya çalışacağım" şeklinde konuştu.

"TAKIMDA ÇOK BÜYÜK FUTBOLCULAR AMA HEPSİ GÜLER YÜZLÜ VE YARDIMSEVER"

Adaptasyon sürecinin zor olmadığının altını çizen İsveçli, "Fenerbahçe'ye adapte olmak benim için zor olmadı. Maçları takip ettiğim için tanıdığım bir takım. Hepsi çok güler yüzlü, ne kadar isimleri büyük futbolcular olurlarsa olsunlar çok sıcaklar ve bana yardımcı oluyorlar. Çok güzel bir ortam var" dedi.

"BEN BURAYA ŞAMPİYONLUK KAZANMAYA GELDİM"


Holmen, hedefini şöyle açıkladı:

"Ben buraya kazanmaya geldim. Bu takımda bu ligi kazanma potansiyeli fazlaca var. Diğer rakiplerimiz ne transfer yaparlarsa yapsınlar, bizim hedefimiz şampiyonluk."

Daha önce Fenerbahçe'de oynamış İsveçli oyuncu Kennet Andersson ile hiç konuşmadığını, tek görüştüğü kişinin eski takım arkadaşı Webo olduğunu dile getiren Holmen, "Geçen seneden ön anlaşma yaptın mı" sorusunu, "Geçen seneden bir anlaşma yaptığım doğru değil. Tek yaptığım anlaşma 2 hafta önceki anlaşmaydı. Geçen sezondan herhangi bir anlaşma söz konusu değil" şeklinde cevapladı.

Toplamda şu ana kadar İsveç'te 2 kupa, bir de lig şampiyonluğu kazandığını ifade eden Holmen, kendisini şöyle anlattı:

"Oyun tarzım ve en iyi mevkii için şunu söyleyebilirim; biraz daha alandan alana geçen bir oyuncuyum. Takım için agresif olup, savunma anlamında katkı yapmayı seviyorum. Çocukluğumdan beri iki ayağımı da kullanıyorum. Ersun Hoca ile bir konuşmamız oldu. Eskişehirspor'dayken de beni takip ettiğini söyledi. Benim ne tarzda oyuncu olduğumu biliyor. "

SARI-LACİVERT RENKLER VE FENERBAHÇE TARAFTARLARI HAKKINDA

Milli takım formasının da sarı-lacivert olması üzerine İsveçli oyuncu, "Sarı-lacivert renkler benim için büyük rastlantı. Sonuçta takımları renklerine göre seçmiyorum, ama benim için güzel bir duygu ve güzel renkler. Fenerbahçeli taraftarlar müthiş. Heyecan verici ve o güzel baskıyı Kadıköy'de görmek için sabırsızlanıyorum. İstanbulspor'da da güzel bir grup taraftarımız vardı, ama Fenerbahçeli taraftarları şimdiden heyecanla bekliyorum" diye konuştu.

Ülkesinin nüfusundan iki katı büyüklükte bir taraftar kitlesine sahip Fenerbahçe'de oynamak için ise Holmen, "Gurur verici" yorumunu yaparak sözlerini tamamladı.