3 günlükken ameliyat edilen Ali bebek hayata tutundu

Denizli’de yaşayan Menteş Ailesi’nin, doğuştan kalbinin üç yerinde delik bulunan, ayrıca vücut ana atardamarıyla akciğer atardamarı ters olan Ali Umut bebek, henüz üç günlükken ameliyat edilerek sağlığına kavuşturuldu. Ali Umut bebeğin bir kaç gün içinde taburcu edileceği belirtildi.

Denizli’nin Merkez Efendi Mahallesi’nde yaşayan 28 yaşındaki Filiz Mendeş, beş aylık hamileyken yapılan muayenede, bebeğinin kalbinin üç yerinde delik, ayrıca vücut ana atardamarıyla akciğer atardamarının ters olduğunu öğrendi.

Doktorlar bebeğin yaşamasının imkansız olduğunu söyleyip kürtaj tavsiye etti. Ancak Filiz Menteş kürtajı kabul etmeyip iki hafta önce doğum yaparak, 3 kilo 200 gram bir erkek bebek dünyaya getirdi. Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilgin Emrecan ve ekibi de Ali Umut adı verilen bebeği üç günlükken ameliyat etti.

Doç. Dr. Bilgin Emrecan bebeğin sağlık durumunun çok iyi olduğunu ve birkaç gün içinde taburcu edileceğini belirterek,

“Çok riskli bir ameliyattı. Yaklaşık 4.5 saat süren ameliyat sırasında hasta 18 dereceye kadar soğutuldu, bebeğin kalbindeki üç delik kapatıldı. Ters olan vücut ana atardamarı ve akciğer artardamarı normal yerlerine getirildi. Hasta bundan sonra normal yaşamını sürdürecek” dedi. Ali Umut’un eşi ikinci çocukları olduğunu söyleyen Filiz Mendeş de bebeğini sağlığına kavuşturan Doç. Dr. Bilgin Emrecan ve ekibine teşekkür etti.