200 yıllık tapularına kavuşuyorlar

  Bodrum'a bağlı Güvercinlik Köyü’nde, Voyvoda Hacı Hüseyin Ağa’nın 200 yıl önce bıraktığı iddia edilen 73 milyon TL değerindeki 65 dönüm arazide, miras hakkı olduğunu ileri süren yaklaşık 750 kişiden 300’ünün tapularını almaya hak kazandığı bildirildi.

   Bodrum İlçesi’nin Güvercinlik Köyü’nde 200 yıl önce yaşayan Voyvoda Hacı Hüseyin Ağa’nın torunlarının torunları olduğunu iddia eden 750 kişi, kendilerine miras kaldığını savundukları yüzlerce dönümlük arazinin tapusunun verilmesi için yaklaşık 3 yıl önce hukuk mücadelesi başlattı. Hukuk mücadelesinin ilk bölümü kısa süre önce sona erdi. Barın Emlakçılık Gayrimenkül Limited Şirketi yöneticisi Tuncer Rıfat Barın ile avukat Nurcan Akça’nın, Hacı Hüseyin Ağa’nın mirasçıları olduklarını iddia eden İzmir, İstanbul, Ankara, Eskişehir, Bolu, Bursa, Aydın, Denizli, İngiltere ile Almanya’da yaşayan kişiler adına açtıkları tapu tahsis davası sonuçlandı.

TAPULAR SAHİPLERİNE VERİLECEK

   Bodrum Kaymakamlığı arkadasındaki 'Barın Emlak' bürosunda yarın saat 18.00’de tapu teslim töreni düzenleneceğini belirten Tuncer Rıfat Barın, “Güvercinlik ve Sazköy sınırları içerisindeki toplam 365 dönümlük araziden 73 milyon TL değerindeki 254 ayrı parselden oluşan 65 dönümlük arazinin tapularını aldık. Törenle mirasçı ve hak sahiplerine tapularını vereceğiz. Yaklaşık 3 yıldır sürdürdüğümüz süreçte 200 yıllık hayalin gerçekleşmesini beklerken 40 kişi yaşamını yitirdi, bu nedenle hukuki işlemler uzadı. Şu anda bu durum Güvercinlik ve Sazköy’de işgalcilerle birlikte 4 bin kişiyi ilgilendiriyor. Bu topraklar üzerinde 1000 işgalci var. Bunların da biran önce arazileri boşaltmaları gerekecek” dedi.

HAVA KUVVETLERİ KOMUTANI DA MİRASÇI

   Bu arada, Barın, tapuları teslim edilecek olan arazinin mirasçıları arasında Türk Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten’in de bulunduğunu dile getirdi.

   Barın, Hüseyin Ağa'nın 3 eşinden 11 çocuğu olduğunu, 8 çocuğunun soyunun devam ettiğini, bu çocukların 33 torunu olduğunu bunlarla ilgili hukuki sürecin sürdüğünü ve çözüme ulaşmayı bekleyen yaklaşık 300 dönüm daha arazi olduğunu belirtti.