Hekime hakarete 1 yıl ceza

    İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Kliniği'nde 20 Ekim 2011 tarihininde yaşanan olayda M.A., çocuğunun muayenesi için sırada fazla beklediğini ileri sürüp Doç. Dr. Nazife Sefi Yurdakul’la tartıştı.

   Tartışma sırasında M.A. iddiaya göre, "Ne biçim doktorsunuz, neden bizi bekletiyorsunuz, Başbakan’ın doktorlara yaptığı az bile daha kötüsünü hak ediyorsunuz" diyerek hakaret etti. Doç. Dr. Yurdakul’un şikayeti üzerine M.A. hakkında, İzmir 4’üncü Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Yargılama sonunda, söylediği sözleri tam olarak hatırlamadığını belirten M.A. 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı, ancak hükmün açıklanması geri bırakıldı.

'KIRILMA NOKTASI OLDU'

   Yaşadığı olayı anlatan 60 yaşındaki Doç. Dr. Nazife Sefi Yurdakul, yıllardır şaşılık tedavisi ile ilgili çalıştığı için prensip olarak yaşlı ve çocuk hastalara öncelik tanıdığını belirterek şöyle konuştu: "13’üncü sırada olduğu halde hasta çocuk olduğu için ilk sıraya aldım ve göz bebeklerini büyütmek amacıyla damla damlatarak en az 45 dakika beklemesini söyledim. Bu süre asgari süredir, hastanın durumuna göre süre 1 saat 15 dakikaya kadar uzayabilir. Başka hastayı muayene ederken dışarıda gürültüler duydum. Dışarı çıkıp baktığımda hasta yakını bana diğer hastaların ve hasta yakınlarının yanında 'Ne biçim doktorsun, neden bizi bekletiyorsun, Başbakan’ın doktorlara yaptığı az bile daha kötüsünü hak ediyorsunuz' dedi. 34 yıllık hekimim, kızımın bile doktor olmasını isteyecek kadar mesleğim