Köylünün güvenlik kamerası isteği

Torbalı’da geçtiğimiz günlerde ardı ardına yaşanan hırsızlık olayları vatandaşları çileden çıkarmıştı. Özellikle Yeniköy’de birkaç gün arayla gerçekleşen ve failinin bulunamadığı hırsızlık olayları vatandaşları bezdirdi.

Köylüler, köyün giriş ve çıkışlara kamera sistemleri yapılarak bu sorunun çözülmesini istiyor Her geçen gün büyüyen Torbalı’da geçtiğimiz günlerde yaşanan hırsızlık olayları vatandaşları çileden çıkardı. Köyünün giriş ve çıkışlarında kamera olmamasının hırsızların yakalanamamasında büyük payı olduğunu söyleyen Yeniköy Mahalle Muhtarı Sabri Süral, “Daha önce yapılan bir düzenleme ile köylerin giriş ve çıkışlarına kamera taktırılacaktı. Maliyeti yüksek olan bu sistemleri kendimiz karşılayamıyoruz. Yeniköy’de birkaç aydır süregelen hırsızlık olayları hepimizi perişan etti. Özellikle giriş ve çıkışlarda kamera olmaması yüzünden hırsızlar bir türlü tespit edilemiyor” dedi. 

KAMERALAR CAYDIRICI OLABİLİYOR

Kamera sistemlerinin kurulması halinde köylere giren yabancıların çok rahat fark edilebileceğinin altını çizen Süral, bu sistemin yapılmasına geç kalındığını ifade etti. Eski Kaymakam Zeki Arslan döneminde başlatılan bir programla köylere kamera takmak için girişimlerin bulunduğunu fakat kaymakamın tayini yüzünden yarım kaldığını söyleyen Süral, “O zamanlar yine hırsızlık olayları yüzünden köylere kamera takılması gündeme gelmişti. Fakat eski Kaymakam Zeki Arslan’ın tayininden sonra program rafa kaldırıldı. Eğer köyümüzün giriş ve çıkışlarında kamera sistemleri olsaydı son dört aydır yaşanan hırsızlık olaylarının failleri mutlaka bulunurdu. Bu durumda yine halkımız mağdur durumda kaldı. Belediyemizin ve kaymakamlığımızın bu isteğimizi dikkate alarak gereken işlemi yapmalarını arzu ediyoruz. Kamera sistemleri ile hem hırsızlar için caydırıcılık sağlanacak hem de köylerimiz daha güvenli hale gelecektir” diye konuştu.

MOBESE SİSTEMİ YAPILMASI BEKLENİYOR

Geçtiğimiz aylar içerisinde açılış yapılan Kent Güvenlik Sisteminin kapsamına bazı önemli köy ve mahallelerinde alınacağı söylenmişti. Tam 20 noktaya yerleştirilmesi planlanan kameralar Jandarma ekipleri tarafından izlenilecek ve birçok olayın aydınlatılmasında büyük rol oynayacak. Geçtiğimiz aylarda müjdesi verilen köylere MOBESE müjdesi için çalışmaların başlaması bekleniyor. Sistem çalışmaları tamamlandığında birçok köy ve mahallenin giriş ve çıkışları MOBESE kameraları ile izlenecek. Çalışmaların ilk etapta suç oranı yüksek mahalle ve köylere uygulanması bekleniyor.