İzmir Valisinden barış mesajı

İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (İEOSB) tarafından Kaynaklar Birlik Otel'de düzenlenen iftar yemeğinde barış mesajı verdi. İftar yemeğine Vali Mustafa Toprak, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, eski bakanlardan Işılay Saygın, İzmir İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu, İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, oda ve birlik başkan ve yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. İl Müftüsü Muslu'nun okuduğu duanın ardından iftara geçildi.

İftar sonrası Vali Toprak başta olmak üzere yemeğe katılanlar salondakilere seslendi. Ramazan ayı ile birlikte daha yoğun hissedilen kardeşlik, dostluk, barış atmosferinin 365 güne yayılması gerektiğini belirten Vali Toprak, "Esnafların ocağı bereket ocağıdır. Alın teriyle yoğrulmuş inancın ürünü var ve bu ürün sayesinde bu güzellikler oluşuyor. Ahilik geleneğinin önemli düsturları, ahlak ilkeleri var. Tüm bu ilkeler çerçevesinde esnafımız geleceğe hazırlanıyor, bu güzellikleri yaşatıyor" dedi.

"HELAL KAZANÇ HELAL LOKMA"

"Aslında birbirimize ikram ettiğimiz o bir parça su değil, birbirimize ikram ettiğimiz gönülden dostluk, kardeşliktir. Biz sevgiyi de kederi de paylaşmalıyız" diyerek konuşmasına başlayan İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, "Geçen Ramazan'dan bu yana neler yaptık, kimleri kazandık. Bu kent için, bu bölge için, bu ülke için, bu insanlar için neler yaptık, neler yapabiliriz. Biz, eksik tartmayasın, yanlış yapmayasın diye düstur alan bir toplumun üyeleriyiz. Bu Ramazan, 'helal kazanç, helal lokma' temalı, bizim temamızı işleyen bir Ramazan'dır. Bu düstur, ahilikten aldığımız felsefe ile Ramazan'da daha fazla yayılması gereken bir düsturdur. Bunu başımıza taç etmeliyiz. Dün bu makamlarda kimler vardı, bugün kimler var, yarın kimler olacak" diye konuştu. Esnafların arasından çıkıp parlamentoya giden bir vekil olduğunu belirten CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, "Esnaf teşkilatı ahilik teşkilatının düsturu üzerinde oturmuş üçlü bir teşkilattır. Temelinde iyi ahlak, dürüstlük ve hizmet vardır" dedi.