Türkiye'de bir ilk

    Ramazan ayında alışılan erkek sahur davulcuları yerini bayanlara bıraktı. Konservatuar öğrencisi 4 davulcu bayan ile kurulan guruba, zurna ile 1 erkek öğrenci eşlik ediyor. Nisa Küçükgüngör, Ece Şerbetman, Büşra Aydın, Reyhan Cici ve Gökhan Araz’dan oluşan grup, Ramazan boyunca Karşıyaka’da düzenlenecek “Nostalji Partileri” gösterilerinde sahne alacak.

   Grubun Organizasyon Koordinatörü Abdullah Polat, konservatuar öğrencilerinden oluşan bir davulcu grubu olduğunu belirterek "Ramazan süresince değişik etkinliklere katılacaklar. Bayan davulcu konsepti ile çıktığımız ilginç bir gösteri oldu. Türkiye’de herhalde ilklerden birini yaptık diye düşünüyorum. Ramazan'a farklı bir bakış açısı getirmek istedik” dedi. Davulcu bayanlardan konservatuar öğrencisi Nisa Küçükgüngör ise, dört yıl önce İzmir’e okumak için geldiğini belirterek şöyle konuştu:

   "Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarında okuyorum. Biz aslında davul çalışıyoruz, yabancı olduğumuz bir şey değil. Bu proje bizim içinde bir ilk. Ramazan etkinliklerinde halkla buluştuk. Çok güzel tepki aldık. Bu kadar çok ilgi açıkçası beklemiyorduk. İzmir kültür açısından her şeye açık olan gelişmiş bir şehir. Gerek sosyal medya gerek arkadaş çevremiz olsun, çok güzel tebrikler aldık.”