Çaldığı minibüsle bir saat kaçabildi

    Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde, kontak anahtarı üzerinde bulunan minibüsü alıp kayıplara karışan 31 yaşındaki M.K., polisin bir saatlik kovalamacası sonucu yakalandı. Gözaltına alınan şüphelinin iki hafta önce karıştığı bir suç nedeniyle yakalandığı ve Denetimli Serbestlik Yasası gereği serbest bırakıldığı; ayrıca kısa süre önce de bir başka suçtan hakkında yakalama kararı çıktığı öğrenildi.

    Olay, Hastane Kavşağı Çamdibi Mahallesi’nde dün saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Erol Çelik, kendisine ait 48 M 6976 plakalı minibüsü evinin önüne yanaştırıp bagajdan eşya indirmeye başladı. Kontak anahtarını aracının üzerine bırakan Çelik, eşyalarını evine götürüp geri geldiğinde, minibüsünün çalındığını görünce polisi aradı. Polis, yeni Datça yolu, Beldebi ve Hastane Kavşağı’nda önlem aldı. M.K. kullandığı minibüsle polisi görünce kaçmaya başladı. Yaklaşık bir saatlik kovalamacanın ardından şüpheli kıskıvrak yakalandı.

DENETİMLİ SERBESTLİKTEN YARARLANMIŞ

   Gözaltına alınıp polis merkezine götürülen M.K.’nın iki hafta önce karıştığı bir suç nedeniyle yakalandığı ve Denetimli Serbestlik Yasası gereği serbest bırakıldığı öğrenildi. Daha önceden 27 ayrı suçtan kaydı bulunduğu belirtilen M.K. hakkında kısa süre önce de 'yaralama' suçundan yakalama kararı çıktığı belirlendi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.