10 Ağustosa dönüş bileti almış

Gezi Parkı eylemleri sırasında işyerinden aldığı palayla bir eylemci kadına saldıran ve kamuoyunda palalı saldırgan olarak adlandırılan Sabri Çelebi'nin Fas'a gittiği kesinleşti. Zanlı 7 Temmuz Pazar günü akşam saatlerinde çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza mahkemesi tarafından serbest bırakıldı.

Mahkeme adli kontrole de gerek görmedi. Pazartesi günü dosyaya atanan savcı, aynı gün değil bir gün sonra yani salı günü mahkemenin serbest bırakma kararına itiraz etti. 1. Ağır ceza mahkemesi, çarşamba günü dosyayı incelemeye aldı, kararını ise bir gün sonra, perşembe günü akşam saatlerinde açıkladı. Sabri Çelebi'nin yakalanmasına karar verdi. Karardan tüm Türkiye'nin haberi oldu ancak resmi yazışma prosedürü tamamlanamadı. "Yakalama" yı infaz edecek kolluk kuvvetlerine söz konusu yazı ulaşmadı. Öğrenildiğine göre de bu yazı halen emniyete ulaşmadı.

Sabri Çelebi bu gelişmeler yaşanırken 10 Temmuz Çarşamba günü 16.30'da Kazablanka'ya uçtu. Çelebi'nin Fas uçunu dönüşlü planladığı bir ay sonraya yani 10 Ağustos'a dönüş bileti aldığı öğrenildi.