Karşıyaka'da zabıtadan fırınlara baskın

   Ramazan Pidesi kontrolü için yapılan denetimler Zabıta Müdürlüğü, Çevre Müdürlüğü ile Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ekipleri işbirliğinde gerçekleştirildi. Yapılan baskında bir işyerinde pide yapmak için hazırlanan hamurun sağlıksız olduğu belirlenerek el konuldu. Karşıyaka Yalı Mahallesi’nde başlayan denetimler Alaybey, Örnekköy, Nergiz bölgelerindeki fırınları da kapsadı. Denetimlerde bir işyerinin ruhsatsız olduğu tespit edildi, bir işyerine hijyen koşulları sağlayamadığı gerekçesiyle ceza kesildi. Bazı işyerinin son kullanma tarihi geçmiş yangın tüpü bulundurduğu, bir işyerinde de çalışanlarının sağlık karnelerinin eksik olduğu tespit edildi.

   Eksiklikleri tespit edilen fırınlar hakkında yasal işlem uygulanırken, uymaları gereken kurallar hakkında da bilgi verildi. Fırınların özellikle depo bölümlerinin daha hijyen koşullarının sağlanması istenirken, havalandırma sistemlerinin mutlaka kurulması gerektiği hatırlatıldı. Sıcaklar nedeniyle gıdaların daha çabuk bozulabileceği göz önüne alınarak alınması gereken önlemler konusunda fırıncılara bilgi verildi.

   Sağlıksız gıda üretenlere izin vermeyeceklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Esnafımızın her zaman daha çok iş yapmasını arzuluyoruz. Ancak kaçak ve kuralsız işyerlerine de asla göz yummayız. Halkımıza sağlıksız gıda satmaya çalışanlara asla izin vermeyeceğiz. Ekiplerimiz rutin denetimlerin yanında önemli günlere özgün de çalışmalar yapmaktadır. Fırınlar ve tatlı üretimi yapan pastane gibi yerler Ramazan ayı boyunca sürekli denetlenerek, sağlıklı koşullarda üretim yapmaları sağlanacaktır“ dedi.