SBS'nin şampiyonlarından biri de Manisa'dan

Seviye Belirleme Sınavı’nda (SBS) 500 tam puan alan 16 öğrenci arasında yer alan Manisa Özel Şehzade Mehmet Ortaokulu öğrencisi 14 yaşındaki Zehra Betül Şen, Manisa’nın gururu oldu. Şen, başarısını, yıl boyunca kendisini SBS’ye odaklamadan düzenli olarak çalışmasına borçlu olduğunu söyledi.

Özel Şehzade Mehmet Ortaokulu, SBS birincileri arasında yer alan öğrencileri Zehra Betül Şen için basın tolantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Özel Şehzade Mehmet Ortaokulu Müdürü Fatih Sadi, bu yıl son kez yapılan SBS’e okullarından birinci çıkarak Şehzade Eğitim Kurumları’nın başarılarının bir kez daha taçlandığını dile getirdi. Sadi, Türkiye birincileri arasında yer alan Şen’e bundan sonraki yaşamında başarı diledi. Sadi, SBS’de birinci olarak kendilerini onurlandıran öğrencileri Şen’e dizüstü bilgisayar ile Avrupa gezisi hediye edeceklerini söyledi.

'SBS’YE FAZLA ODAKLANMADIM'

SBS’de Türkiye birinciliği kazanan 16 öğrenci arasında yer almanın mutluluğunu yaşadığı belirten Zehra Betül Şen ise, başarısındaki en büyük destekçisinin ailesi ve öğretmenleri olduğunu söyledi. Şen, "Yıl içinde düzenli olarak çalıştım. Kendimi direkt SBS’ye odaklamadım. Başarımın sırrının bu olduğunu düşünüyorum. Şimdi eğitimime öncelikli olarak Şehzade Mehmet Fen Lisesi’nde sürdürmeyi düşünüyorum. Gelecekteki hedefim ise iyi bir mimar olmak" diye konuştu.

Şen’in Manisa Gar Müdürü olan babası Aziz Tuğrul Şen ise kızına her türlü desteği vermek için gereken gayreti gösterdiklerini vurgulayarak, "Çok ayrıcalıklı bişey yapmadık. Öğretmenlerin destekleriyle düzenli bir şekilde, doğru zaman ve şekile çalışmasını sağladık. Ailesi olarak onun isteklerini karşılamak biz görevlerimiz oldu. Aldığı başarıyla bizi çok mutlu etti" dedi. Annesi Hatice Şen de kızının kazandığı başarıdan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Aynı okulda okuyan Ayşegül Şen de ablasıyla gurur duyduğunu belirtti. Şen’e, daha sonra Valilik ve Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlenen törenlerle çeşitli hediyeler verildi.