Güvercin kovalarken elektrik çarptı

   Aydın’ın Nazilli İlçesi’nde, tele konan güvercinini kovalamak isterken elektrik akımına kapılan tamirci çırağı 16 yaşındaki Ramazan Çetin, yaralandı. Vücudunun sol tarafında yanıklar oluşan Çetin, hastaneye kaldırıldı.

  Nazilli Yeni Sanayi Sitesi D-3 Blok’taki bir oto tamirhanesinde çırak olarak çalışan Ramazan Çetin, dün saat 17.30 sıralarında işyerinin çatısında beslediği güvercinleri uçurdu. Güvercinlerden birinin çatının üzerinden geçen elektrik tellerine konması üzerine Çetin, bir boru yardımıyla kuşu kovalamak istedi. Bu sırada elindeki borunun tellere temas etmesi üzerine Çetin, akıma kapıldı. Tellerin birbirine değerek kısa devre yapması üzerine trafoda patlama meydana geldi. Patlama sesi üzerine çevredeki diğer işyeri çalışanları olayı fark edip durumu itfaiye ve 112 Acil Servis’e bildirdi. İtfaiye ekipleri, merdiven yardımıyla tamirhanenin çatısındaki Çetin’i indirdi. Ambulansla Nazilli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Çetin, tedaviye alındı. Vücudunun sol tarafından yanıklar bulunan Çetin, ilk müdahalenin ardından İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

'GÜVERCİN BESLEDİĞİNDEN HABERİMİZ YOKTU'

   Olaydan duyduğu üzüntüyü dile getiren İbrahim Sevin, çırağı Çetin’in çatıda güvercin beslediğinden haberi olmadığını söyledi. Sevin, "Tamirhanenin bitişiğindeki diğer işyerlerinin çatısını bulunduğu tarafa güvercinlerin kümesini koymuş. Boş zamanlarında bizler belli etmeden çıkıp, yemini, suyunu verip, uçuruyormuş. Bugün iki saat izin alıp, eve gitmişti. Basasından harçlık almış. Bu parayla yeni bir güvercin almış. Bu olay oluncaya kadar güvercin beslediğinden haberimiz olmadı" dedi.

   Polis, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.