Meclis’te cenaze töreni

    Törene, Güven’in ailesi ve yakınlarının yanı sıra TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen de katıldı.

   Törende bir konuşma yapan TBMM Başkanı Çiçek, Güven’in Türkiye’nin yetiştirdiği değerli insanlardan bir olduğunu söyledi. Çiçek, "İlk Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk başkanlığını yaptığı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 15. döneminde başkanlık görevini üstlenerek büyük bir hizmeti yerine getirmiştir. Sadeliği ve sakinliğinin yanında, mücadeleci, tutarlı ve istikrarlı bir kişiliğe de sahip olan merhum Güven, ülkemizin çok partili hayata geçiş yıllarının bütün sıkıntı ve sancılarına göğüs germeye çalışmıştır.

   Siyasetin yeniden yapılanma yıllarında seçmenleriyle kurduğu bağ ile saygın bir yer edinen merhum Güven, dilimizdeki o güzel ifade ile siyaseti tadında bırakmıştır" dedi. Törende Güven’in torunu Naz Güven de bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından bir süre top arabasında taşınan Güven’in naaşı, daha sonra cenaze aracına konularak cenaze namazının kılınacağı Ahmet Hamdi Akseki Camisi’ne götürüldü.