Yeni anayasa çalışmalarını yorumladı

   Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, “Ümit ederim ki netice olur. Hepimiz arzu ederiz ki yeni bir anayasa yapılabilsin” dedi. Kulak rahatsızlığı nedeniyle geçtiğimiz hafta sonu bir ameliyat geçiren ve çalışmalarını Tarabya Köşkü’nden yürüten Cumhurbaşkanı Gül, cuma namazı için köşkten ayrıldı.

   Gül, Ramazan ayının ilk cuma namazı için Orman Bölge Müdürlüğü içerisinde bulunan Fatih Ormanı Camii’ne geldi. Gül’ün gelişi nedeniyle cami ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da Cumhurbaşkanı Gül’e eşlik etti.

   Cuma namazının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gül, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili Başbakan Erdoğan’ın çağrısının sorulması üzerine, “Bu konuyla ilgili çok güçlü açıklamalarda bulundum. Şimdi ise Meclis Başkanı Cemil Çiçek elinden gelen gayreti gösteriyor. Ümit ederim ki netice olur. Hepimiz arzu ederiz ki yeni bir anayasa yapılabilsin” dedi. Gül, bir gazetecinin sorusu üzerine de çözüm sürecinin şu anda Türkiye’nin en önemli konusu olduğunu söyledi.