Birileri Bosna yardımlarının hesabını veremezken...

Taksim Gezi Parkı vak'alarında iktidara, özellikle de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik tenkitleriyle dikkati çeken AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay bu kez Srebrenica katliamı ve Mısır üzerinden partisinin tutumuna eleştiri getirdi.

Başbakan Erdoğan'ın 1995'teki Srebrenica katliamı ve Mısır'daki son gelişmeler sırasında Avrupa'nın tutumunu çifte standart olarak nitelemesinin ardından Günay Twitter hesabından ince göndermeler yaptı.

Günay, Refah Partisine yakın kişilerin yargılandığı, kamuoyunda Kayıp Trilyon Davası olarak bilinen, Bosna'ya yardım paralarının başka kaynaklara aktarıldığı iddialarını hatırlamayı da ihmal etmedi. 

Twitter hesabında Günay "Birileri Bosna yardımlarının hesabını veremezken,biz Srebrenica katliamı ardından binbir güçlük ve tehlikeye karşı Bosna yoluna düşmüştük. Şimdi twitterde Bosnayı anmak, Mısır'ın üstünden demokratlık taslamak kolay... Doğrusu başkasına istediğini kendi ülkene, insanına da istemek" ifadelerini kullandı.

"Akkulis" adlı Twitter hesabına da mesaj gönderen Günay, "Kötü emsal olmaz" Mecelle ahkamındandır. Yanlışı yeni polemiklerle örtmek yerine özür dilemek erdem değil midir? Kardeşler yapmayın! Bu süreçte o kadar yalan söylendi ki. Artık gerginlik üreten söylemlerden bari siz kaçının. Biz bir milletiz" dedi.