Polis cinayetinde görüntü CD'leri Adli Tıp'ta incelenecek

Karabağlar'da, trafik kazası sonrası çıkan olaylarda, Emrah Barlak'ı öldürüp 3 kişiyi yaralamakla suçlanan polis memuru İ.K.’nın müebbet ve 25 yıl hapis, polise karşı geldikleri iddia edilen E.B. ve F.K. hakkında ise 2 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davaya devam edildi.

Mahkeme heyeti, dosyanın ve olayla ilgili görüntülerin yer aldığı CD’lerin İstanbul Adli Tıp Kurumu Fizik ve İhtisas Dairesi Ses ve Görüntülü İnceleme Şube Müdürlüğü’ne gönderilmesine karar verdi. Karabağlar’da 12 Ağustos 2012 tarihinde meydana gelen olayda, Erhan Barlak yönetimindeki 09 YG 987 plakalı otomobil, park halindeki polis ekip otosuna çarptı. Çıkan tartışmada polis memuru İ.K.'nın ateş etmesi sonucu yaralanan 4 kişiden Emrah Barlak hayatını kaybetti.

Sanık polis memuru İ.K. hakkında 'kasten adam öldürme ve yaralama' suçlarından müebbet ve 25 yıl hapis cezası, polise karşı geldikleri iddia edilen E.B. ve F.K. hakkında ise 2 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. İzmir 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugün yapılan son duruşmasına, tutuklu sanık polis memuru İ.K., avukatı Tolga Yurdakul, ölen Emrah Barlak'ın annesi Gülpaşa Barlak ve babası Nusrettin Barlak, avukatları Abdurraman Aykut Dikencik, Suphan Erkan, Önder Yıldırım ile tanıklar katıldı.

Tanık olarak dinlenen İdris Günger, olay sırasında hiçbir görüntü kaydı yapmadığını, fotoğraflardaki, elinde cep telefonu olan kişinin kendisi olduğunu, üç dört kez 112 Acil Servisi aradığını, ancak aramalarından bir sonuç alamadığını söyledi. Müşteki sanıklar F.K., ölen Emrah Barlak’ın kardeşi E.B. ile anne ve babası, tutuklama koşullarının devam ettiğini, toplanmamış delillerin olduğunu belirterek, sanık İ.K.’nın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep ettiklerini söyledi. Sanık İ.K.’nın avukatı Tolga Yurdakul, müvekkilinin tutuklu kaldığı süre, meşru müdafaa koşullarının söz konusu olması, delillerin önemli ölçüde toplanmış olması dikkate alınarak tahliye kararının verilmesini istedi.

Sanık İ.K. da, olay sırasında kendisinin de bıçakla yaralandığını belirterek tahliyesini istedi. Mahkeme heyeti, tanık Mehmet Sıddık Çelik’in zorla getirilmesine, dosyanın ve olayla ilgili görüntülerin yer aldığı CD’lerin, incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu Fizik ve İhtisas Dairesi Ses ve Görüntülü İnceleme Şube Müdürlüğü’ne gönderilmesine, sanık İ.K.’nın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.