Tariş Pamuk Birliği küllerinden doğuyor

Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği ile TOKİ iştiraki EPP ( Emlak Planlama İnşaat Proje Yönetim ve Ticaret A.Ş )arasında Kahramanlardaki Yeni Kent Merkezi’nde yer alan 83 bin 560 metrekarelik Pamukyağı Kombinası arazisinin satışı konusunda bir süredir devam eden görüşmeler tamamlanarak tapu devri gerçekleştirildi.

Projenin hayata geçmesi ile sadece Pamuk Birliği minimum 250 Milyon TL gelir elde edilecek. Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Başkanı Faruk Yaman, bu proje ile Tariş Pamuk Birliği’nin küllerinden yeniden doğarak, şaha kalkacağını söyledi. Tariş'e ait birlikler ile TOKİ iştiraki EPP arasında birlikleri mali yönden rahatlatacak büyük bir adım atıldı. İzmir Yeni Kent Merkezi'nde yer alan Tariş'e bağlı birliklere ait yaklaşık 144 dönümlük araziye dev bir proje yapılması için birlikler ile TOKİ iştiraki Emlak Planlama Pazarlama anlaşarak satışını gerçekleştirdi.

Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği’nin yaklaşık 84 dönüm , Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği’nin yaklaşık 27 dönüm ,Tariş İncir Birliği’nin yaklaşık 18 dönüm, Tariş Yemta A.Ş.’nin 5 dönüm ve yaklaşık 10 dönüm müşterek arazinin değerlendirileceği projeye göre Kahramanlar'daki arazide iş merkezi, otel, alışveriş merkezi, gezi –eğlence alanları ve rezidance inşa edilecek. Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Başkanı Faruk Yaman, Gelir paylaşımı modeli ile yapılması kararlaştırılan projeye için şu bilgileri verdi;

“İzmir’in gözbebeği olan bir alanda yer alan arazimizi en iyi şekilde değerlendirmek için uzun süredir yoğun bir şekilde çalışıyorduk. TOKİ iştiraki EPP ile Gelir paylaşım modeli çerçevesinde imzaları attık, tapu devrini gerçekleştirdik. Tariş Pamuk Birliği'ne ait Pamukyağı Kombinası arazisinin, Tariş İncir Birliği'ne ait kolonya fabrikasının, Tariş Zeytinyağı Birliği'nin depolarının yer aldığı arazide yapılacak proje İzmir’in en prestijli projesi olacağına inanıyoruz. Kahramanlar'daki toplam 144 dönümlük arazinin en büyük hissedarı Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği. Projeden elde edilecek gelirin yüzde 68'i projeyi yapan ve satana, yüzde 32'si ise birliklere aktarılacak.

Tariş Birliklerine ilk etapta yaklaşık 400 milyon liralık gelir taahhüt ediliyor.Bu modele göre en büyük hissedar olan Tariş Pamuk Birliği, minimum 250 milyon liralık gelir elde edecek. Bu çalışma ile Birliğimiz bankalara , üretici ortaklara ve piyasaya olan borcunu rahatlıkla kapatacaktır. Proje ruhsat alma, proje hazırlama çalışmalarının hemen ardından süratle tamamlanacaktır.İnşaatların tamamlanması ve satışıyla Tariş Pamuk Birliği nin daha yüksek gelir elde edeceğini düşünüyoruz. Bu süreçte emeği geçen , destek veren, inanan ve güvenen herkese Yönetim Kurulu olarak teşekkür ederiz. "