Emniyetten kritik Ali İsmail Korkmaz açıklaması

   Emniyet Genel Müdürlüğü, Eskişehir’de eylemler sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz ile ilgili basında yer alan ’CD’nin kırıldığı veya içeriğine müdahale edildiği’ iddialarına cevap verdi.

KAMERALARDAN ALINAN HAM GÖRÜNTÜLER İNCELENMEDEN SAVCILIĞA TESLİM EDİLMİŞTİR

   Bölgedeki tüm kameralardan alınan ham görüntülerin incelenmeden savcılığa teslim edildiğini açıklayana Emniyet, ’’Eskişehir’de eylemler sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz ile ilgili soruşturma bizzat Cumhuriyet Savcılığınca yürütülmektedir. Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda bölgedeki tüm kameralardan alınan ham görüntüler incelenmeden Savcılığa teslim edilmiştir.’’

CD’NİN KIRILMASI VEYA İÇERİĞİNE MÜDAHALE SÖZ KONUSU DEĞİLDİR

   CD’nin kırılması veya içeriğinin müdahelesinin söz konusu olmadığını açıklayan Emniyet, ’’Basında yer aldığı şekilde CD’nin kırılması veya içeriğine müdahale söz konusu değildir. İddia edilen eksik görüntünün olay yerindeki otel sahibinin tedbir amaçlı elektrik şalterini kapatmasından kaynaklandığı ifade edilmiştir. Adli soruşturmanın yanısıra idari soruşturma da devam etmektedir. Soruşturma ile ilgili kriminal ve bilirkişi süreci teşkilatımız dışında yürütülmektedir.’’ açıklamasını yaptı.

Eskişehir Valiliği, Gezi Parkı protestosu eylemleri sırasında yaralanan Ali İsmail Korkmaz’ın hayatını kaybetmesine sebebiyet veren kişi veya kişilerin kimlikleri ne olursa olsun haklarında yasal işlem yapılacağından kamuoyunun şüphesi olmaması gerektiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada, Ali İsmail Korkmaz isimli öğrencinin, 10 Temmuz 2013 günü hayatını kaybetmesi üzerine yerel ve yaygın medyamızda konuyla ilgili pek çok haberin yayınlandığı ve bunların büyük kısmının yetersiz bilgiye dayalı “olumsuz” ve “yorum haber” şeklinde olduğunun değerlendirildiği belirtildi. Eskişehirlilerin ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini temin için aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görüldüğü belirtilerek şöyle denildi:

“Merhum öğrencimiz Ali İsmail Korkmaz’ın avukatıyla birlikte polis merkezine başvurusu üzerine Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tahkikat başlatmış ve olayla ilgili her türlü bilgi ve belge Cumhuriyet Savcılığına intikal ettirilmiştir. Bu safhada adli sürece müdahale anlamına gelebilecek her türlü davranıştan özenle kaçınılmakta ve bu sürecin tamamlanması beklenmektedir. Ali İsmail Korkmaz’ın hayatını kaybetmesi ile ilgili her ihtimali değerlendirmek üzere idari soruşturma açılmıştır ve soruşturma devam etmektedir. Gerek adli gerekse idari soruşturma sonuçlandığında merhum öğrencimizin hayatını kaybetmesine sebebiyet veren kişi veya kişilerin kimlikleri ne olursa olsun haklarında yasal işlem yapılacağından kamuoyumuzun şüphesi olmamalıdır.”