Türk profesörü dünya alkışladı

 

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ), dünyada ses getiren matematik bilimindeki katkıları, ayakta alkışlanıyor.  İEÜ Rektör Yardımcısı ve Fen – Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Adıvar, Dünya Global Optimizasyon Konferansı’nda, Çin Halk Cumhuriyeti Anhui Eyalet Üniversitesi tarafından “onursal profesör” unvanıyla onurlandırıldı. Her yıl Amerika Birleşik Devletleri bilim insanlarına giden unvan, ilk kez bir Türk’e verildi.   

Çin Bilimler AkademesiTsinghua Üniversitesi ile Anhui Bilim ve Teknoloji Eyalet Üniversitesi himayesinde 2 yılda bir gerçekleştirilen konferansta Prof. Dr. Adıvar, Global Optimizasyon ve Matematik alanında yaptığı çalışmalarla bu ödüle layık görülen ilk Türk profesörü oldu. 18 ülkeden 156 katılımcının yer aldığı ve dünyanın önde gelen bilim insanlarının bir araya geldiği etkinlikte Adıvar’ın yanı sıra Florida Üniversitesi’nden Prof. Panos Pardolos,  Princeton Üniversitesi’nden Prof. Dr. Christodoulos A. Floudas, North Carolina State Üniversitesi’nden Prof. Dr. Shu-Cherng Fang da onursal profesör unvanını aldı.  

Onursal profesör unvanını alan ve dünyadaki saygın bilimsel çalışmalarını bir kez daha tescilleyen Prof. Dr. Murat Adıvar, “İzmir Ekonomi Üniversitesi, matematik biliminin ilerlemesi için her türlü desteği veriyor. Matematik dünyasının en saygın isimlerinden biri olan Prof. Dr. İsmihan Bayramoğlu gibi çok önemli bir bölüm başkanımız himayesinde çalışıyoruz. Başarı ve matematik dünyasının takdiri doğal olarak geliyor” dedi. Prof. Dr. Adıvar, matematik bilimine gönül vermiş öğrencilerden güç aldıklarını ifade ederek, ilgisi olan yeni nesil matematikçileri İEÜ’ye davet ettiklerini söyledi.