Tarih öğretmeninin barış bestesi

BEŞİR KELLECİ - ONUR AKTAŞ İZMİR (İHA) -

İzmirli tarih öğretmeni Gökhan Örs, çözüm sürecine destek için türkü hazırladı. Türküsünde Türk ve Kürtlerin kardeş olduğunu ve oynanan oyunların bozulması gerektiğini anlatan Örs, kimsenin birbirinden bir farkı olmadığını, acıların bile aynı olduğunu dile getirdi.

İzmir’de doğup büyüyen ve yine kendi memleketinde Karşıyaka’da Ahmet Adnan Saygun Lisesi’nde 9 yıldır tarih öğretmenliği yapan Gökhan Örs, ilham kaynağını şöyle anlattı:

“Balkona çıkmıştım bir gece gökyüzüne baktığımda; iki tane yıldız düşmüştü arka arkaya. O yıldızların düşmesi çocukların ölmesiyle eşit hale geldi bana. Ve gönül kırgınlığını da içine katınca içeri geçtim ağlaya ağlaya bu türküyü yazdım.

“İKİ BESTEMİ EDİP AKBAYRAM KULLANDI”

Çocukluğundan beri gitarını elinden düşürmeyen ve amatör olarak beste yapıp seslendiren Gökhan öğretmenin yüzlerce bestesi bulunuyor. Bestelerinin istendiğini de söyleyen Örs, Edip Akbayram'ın 2012 yılında çıkan albümü için iki şarkı verdiğini aktardı.

ÖĞRENCİLERDEN DESTEK

Gökhan öğretmenin bestelerini ve özellikle Barış Türküsü'nü öğrencileri de destekliyor. Gökhan öğretmen türküsünü seslendirdiği esnada duygulu anlar yaşayan liseli genç öğrenciler, öğretmenlerinin türküyü söylemesinin ardından sınıfı baştan aşağı çiçeklerle donattı. Öğrenciler, Gökhan öğretmenin sadece tarih öğretmeni olmadığını; sanata, hayata dair her şeyi kendilerine öğrettiğini vurguladı.