Darp görüntüleri silindi mi? Otelin sahibi cevapladı

Eskişehir’de Gezi Parkı olaylarında ölen Ali İsmail Korkmaz’ın darp ediliş görüntülerinin silindiği iddiaları gündeme bomba gibi düşerken, söz konusu kaydın yapıldığı otelin sahibi ''silinmek istense tüm kayıtlar silinirdi'' dedi ve başka bir iddia orta attı ''Eylemcileri yabancı uyruklu kişiler yönlendiriyordu.''

Otelin sahibi Erdoğan Gözseçen, otel güvenlik kamerası kayıtlarının polis tarafından silindiği iddialarının doğru olmadığını söyledi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Erdoğan Gözseçen, savcılıkta ifade verdiğini anlatarak, kendisinin verdiği görüntülerle, savcılıkta bulunan görüntülerin aynı olduğunu söyledi. Görüntülerin silindiğine yönelik açıklama yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyen Gözseçen, “Silinmek isteseydi, tüm kayıtlar silinirdi. Kayıtlar silinmiş olsaydı, bana gösteremezlerdi. Ben ’Görüntüler silinmiş’ şeklindeki iddiaları yalanlıyorum. Bu konu hakkında da bir suç duyurusunda bulunacağız. Ben buraya gelen polislere görüntüleri teslim ettim. Hard diski açamadıklarını söyleyerek, polisler geri getirdi. Daha sonra burada bağladık ve çalıştırdık. O şekilde çalıştırabildik. Aynı görüntüleri burada beraber izledik. Yoksa silecek olsalar, görüntüleri silip getirirlerdi” dedi.

“OLAYLAR ARTINCA OTELİN ANA ŞALTERİNDEN ELEKTRİKLERİ KAPATTIM”

Gözseçen, silindiği iddia edilen 18 dakikalık görüntünün ana şalteri kapatmadan meydana geldiğini belirterek, şu bilgileri verdi:

“O gece itibari ile burada toplanan şahıslar, biber gazını yiyen vatandaşlar bu sokak içinde hareket halindeydi. Bu olaylarda hayatını kaybeden arkadaşın sokağın bu kısmında hiçbir alakası yok. Burada bazı polis arkadaşların kovalama veya dağıtma amaçlı coplarlar vurdukları doğrudur. Burada vatandaşı provoke eden başka bir sivil vatandaş var. Bu sivil vatandaş bir sosyal medya sitesinde gösterilmiş. Bu belli olan kişi vatandaşları provoke edip, daha sonra kafalarına meşe sopası ile vuruyordu. Sivil polislerden göstericilerin kafalarına vuran bir kişiyi görmedim. Sokak iyice karışınca, havayı fişekler atılınca müşterileri ve malımızı korumak için mecburiyetten ana şalteri kapatmak zorunda kaldım. Olayların önüne geçemezdim. Bu süre yaklaşık 15 dakika ile 25 dakika arasındadır. Silinmiş denilen 18 dakikalık görüntüler bu nedenle yok. Daha sonra elektrikleri açtım ve işimize devam ettim.''

 “GÖRÜNTÜLERDE YABANCI UYRUKLU KİŞİLER ÇOCUKLARI YÖNLENDİRİYORDU”

Görüntülerde yer alan yabancı uyruklu bazı kişilerin eylemcileri yönlendirdiğini kaydeden Gözseçen, “Yabancı uyruklu vatandaşların gençlere yapmış oldukları yönlendirmelerden tutun da vermiş oldukları spreylerden, limonlara kadar olan desteği sağlıyorlardı. Onları neden konuşmuyorlar. Yabancı uyruklu turistler, gazeteci olarak tanıtan kişiler çocuklara destek verip, tahrik ediyorlardı. Onlar da var hard diskte onları da çıkartsınlar” dedi.