3 ülke,3 üniversite, 1 yüksek lisans

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Lojistik Yönetimi Bölümü Mezunu Kemal Pınarbaşı, ERASMUS Mundus Bursu ile “Deniz Alan Planlaması” konusunda yüksek lisans yapmaya hak kazanan ilk Türk öğrenci oldu. Pınarbaşı, İspanya’nın Sevilla Üniversitesi’nde (Universidad de Sevilla) alacağı teorik eğitimin ardından Portekiz’in Azor Üniversitesi’nde (Universidad de Azores) uygulamalı eğitim alacak.

Pınarbaşı, tezini de İtalya’daki Venedik Üniversitesi’nde (Universita Iuav di Venezia) hazırlayacak. Deniz yollarının en verimli kullanımı, deniz hukuku ve politikalarıyla denizde enerjiden yararlanılması konularında çalışmalar gerçekleştirecek Pınarbaşı, 2 yıl boyunca “Deniz Alan Planlaması” üzerine uzmanlaşacak. Pınarbaşı, bu süre içinde Avrupa’da uluslararası firmalarda da staj yapma olanağı bulacak.

3 farklı ülkede 3 üniversitenin işbirliğinde eğitim alacak olmanın heyecanını yaşadığını belirten İEÜ Lojistik Yönetimi Bölümü Mezunu Kemal Pınarbaşı, “İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde aldığım Lojistik Yönetimi eğitimim süresinde, hocalarımın da yönlendirmesi ile deniz lojistiği konusu özel ilgi alanım oldu. Farklı ülkelerdeki, alanlarında öncü üniversitelerde yüksek lisansımı tamamlayacağım. Akademik çalışmalarımın yanı sıra staj yapma olanağım bulunacak. Ülkeme donanımımı katlayarak döneceğim” dedi.