Kocaoğlu'ndan iftarda barış mesajı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Meclis üyelerine verilen iftar yemeğinde konuştu: “Aynı kadere, aynı hedefe yürürsek ve birbirimize saygılı olursak, işte o zaman barış kalıcı ve sürekli olur.” Büyükşehir Belediyesi’nin eski dönem meclis üyeleri ile halen görev yapan meclis üyeleri, belediye başkanları ve belediye bürokratları iftar yemeğinde buluştu.

İftara İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci ve İl Genel Meclisi üyeleri de katıldı. Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki iftar yemeğinde konuşan ev sahibi Başkan Aziz Kocaoğlu, “Ülkemize ve tüm dünyaya barış, kardeşlik diliyorum” dedi.

Ramazan ayının insanların gönül aldığı, sevgi ve saygının egemen olduğu bir ay olduğunu vurgulayan Başkan Kocaoğlu, “Ramazan, kendimizi dinlemenin, kontrol etmenin, yaptığımız hataları tamir etmeye çalışmanın, önümüzdeki 11 aya hazırlanmanın ayı” diye konuştu. İnsanlara “hoşgörü” çağrısında bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, barışın tesis edilmesi için bütün insanların el ele vererek çaba göstermesi gerektiğini ifade etti. Başkan Kocaoğlu konuşmasında, “Bizim bölgemiz, dünyanın en eski coğrafyalarından birisi. Burada çeşitli devletlerin çıkarları çatışıyor. O nedenle Ramazan ayında, önce bölgemize, dünyaya barış gelmesini diliyorum. Bölgede çıkarı olan devletlerin, diğer siyasilerin kurmaya çalıştığı barışın kalıcı olması çok zor. Ancak bizler, birbirimizi tanıyıp severek, farklılıklarımızı zenginlik olarak bir tarafta tutup aynı kadere, aynı hedefe yürürsek, birbirimize saygılı olursak ve barışı biz istersek, işte o zaman barış kalıcı ve sürekli olur” dedi. Büyükşehir Belediyesi’nin gelenekselleştiği Havagazı’ndaki iftar yemeğinde “Ebruli” grubunun çaldığı eserler, konuklara hoşça vakit geçirdi.