Türk genciyle kaçan turist kız!

Tatil beldelerinden yeni bir Türk delikanlı, turist kız hikayesi...Bu kez kız 16 yaşındaki ve annesi gözyaşlarıyla onu arıyor. Marmaris’e tatile gelen 16 yaşındaki İngiliz F.K.J, Facebook’tan tanıştığı Türk genci 22 yaşındaki M.C.E. ile evlenmek için kaçtı. Konsolosluk ve polise başvuran anne Rhonda Jones, kızının Türk genci tarafından kandırıldığını iddia edip, bir an evvel bulunmasını istedi.

40 yaşındaki İngiliz Rhonda Jones, kızı F.K.J. ile 1 Temmuz’da, Marmaris’te yaşayan annesi görmek, hem de tatil yapmak için ilçeye geldi. Anne-kız bir otele yerleşti. 10 günlük rüya gibi bir tatilin son günü Rhonda Jones, ülkelerine dönmek için geceden bavularını topladı. Jones, sabah kalktığında kızının olmadığını farketti. Telaşlanıp, otel yetkililerine sorduğunda kızının bir erkek ayrıldığını, yanında bavullarının olduğunu da öğrendi. Bu sırada telefon eden kızı F.K.J.’nin “Sevdiğim Türk genci ile gidiyorum. Evleneceğim. İngiltere’ye dönmeyeceğim” demesi üzerine Jones, şoke oldu.

Hemen İngiltere'nin Marmaris Fahri Konsolosluğu’na gidip durumu anlattı. Daha sonra Çarşı Polis Merkezi’ne giden Jones, tercüman eşliğinde verdiği ifadesinde, kızının sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta tanıştığı bir Türk genci tarafından sevgi sözcükleri ile kandırılıp, alıkonulduğunu ileri sürüp, şikayetçi oldu.

KIZI SON ANDA KAÇTI

Polisteki ifadesinin ardından gittiği bir çay bahçesinde otururken kızı F.K.J.’yi Kapalı Çarşı’dan elinde pembe bavulu ile yanında erkek arkadaşı olan Türk genci ile çıkarken görüp, polise haber verdi. Polislerin geldiğini gören iki genç, bavulu bırakıp, koşarak kalabalığın arasında izlerini kaybettirdi. Polis, F.K.J.’nin yanındaki Türk gencinin hırsızlık suçundan kaydı olan, eğlence mekanlarında barmenlik yapan M.C.E. olduğunu belirledi.

ELİNDE FOTOĞRAFIYLA KIZINI ARIYOR

Polis, her yerde kızını ararken, Rhonda Jones de elinde fotoğrafıyla Marmaris Sokakları’nda dolaşıp kızını arıyor. Çaresiz anne Jones, doğduğu günden bugüne kızından bir saatten fazla ayrı kalmadığını belirtip, “Üç gündür kızım yok ve ömrüm boyunca böyle bir korku yaşamadım. Polise başvurmama rağmen bir sonuç çıkmadı. Polislere telefon numaramı vermeme rağmen gelişmelerden haberdar etmediler. Polise, gittiğimde, 'Arıyoruz' diyerek, gönderiyorlar. Annem ile birlikte Marmaris’te elimde kızımın fotoğrafıyla her yere giderek bulmaya çalışıyorum. Kızımın ne elbisesi ne parası hiçbir şeyi yok. Ne yer, ne içer, ne giyer? Endişe içinde Marmaris’te arıyoruz” dedi.

“LÜTFEN DÖN”

Kızına seslenen Jones, “Lütfen, beni duyuyorsan dön. Yaptığın hata, suç değil. Seni her şeyinle kabul ediyoruz. Başına bir şey gelmesinden korkuyoruz. Pişman olacağın bir şeye kalkışma” dedi. Marmaris Adliyesi’nden ayrılan Jones, ilçede yerleşik yaşayan kendi annesinin İngiliz arkadaşlarına kızının bulunması için fotoğraflarını dağıttı. Jones, elinde kızının fotoğrafı ile yürüdüğü yerlerde restoran ve kafeteryalarda çalışan garsonlara kızının fotoğrafını göstererek yardımcı olmalarını istedi.