Cinsel istismarcı 6 aydır izleniyormuş!

BDP Kadın Meclisi sözcüsü Helin Yılmaz, Siirt'te aracında bulunan 2 kız kardeşe cinsel istismarda bulunduğu iddia edilerek dün çıkarıldığı mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatif Ç'nin, 6 aydır devletin takibinde olduğunu ileri sürdü.

Zanlının bir dilekçe ile hem Başkan yardımcılığından hem de meclis üyeliğinden istifa ettiği belirtildi. Konu ile ilgili Siirt BDP il Binasında yapılan basın açıklamasına, Belediye Başkanı Selim Sadak, BDP Siirt İl Başkanı Mehmet Ata İnan ve BDP Kadın Meclis sözcüsü Helin Yılmaz katıldı. Burada konuşan Belediye Başkanı Selim Sadak, böyle bir olaydan dolayı büyük bir üzüntü duyduklarını ve Abdullatif Ç'yi Belediye Başkan Yardımcılığından aldıklarını belirterek şöyle dedi:

"Böylesi utanç verici bir vaka ile karşılaşmamız bizleri çok üzmüştür. Partimizin böylesine hassas bir konuda yıllarca mücadele ettiğimizi bilmesine rağmen bu olay bizleri incitmiştir. Ben Siirt Belediye Başkanı olarak Belediye Başkan yardımcısı görevini yürüten Abdullatif Ç'yi istemiyorum. Kendisinin Belediye Meclis üyeliğinden istifa etmeye davet ediyorum."

BDP tarafından olayı incelemek ve araştırmak için Siirt'e gelen BDP Kadın Meclis Sözcüsü Helin Yılmaz ise, olayı öğrenir öğrenmez Siirt'e geldiklerini, 14 Temmuz gibi bir günde böyle bir durumla halkın karşısına çıkmanın kendileri için çok ağır bir durum olduğunu söyledi.

Ç'nin partinin kurullarına kesin ihraç için sevk edildiğini söyleyen BDP Kadın Meclisi sözcüsü Yılmaz şöyle konuştu:

"Böylesi bir dönemde böylesi bir durumda içimizde gelişmiş olması manidar bir durumdur. Bu tür suçlar kim tarafından gelirse gelsin aynı tutumu sergileyeceğimizi ifade ediyoruz. Abdullatif Ç'nin durumu da sömürgeci içimizdeki kişilik olarak değerlendiriyor ve derhal ihracının bu çerçeve içerisinde gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu şahsın tutuklanmamış olması bizler için bir manidardır. Yani 6 aylık bir süredir devlet bu şahsı takip ediyor. 6 aydır kız çocuklarına istismarı reva görüyor, göz yumuyor. 6 aydır hiçbir müdahalede bulunmuyor, böylesi bir süreçte gelip bunu siyasi bir malzeme haline çeviriyor. Derhal bu kişinin tutuklanması gerekiyor. Yani nerden ve hangi kurumda yer almış olursa olsun, biz demokratik bir siyaset yürüten kurum olarak siyasetimizin ilkeli siyaseti doğrultusunda bu kişinin derhal tutuklanması talep ediyoruz."

BAŞKAN YARDIMCILIĞINDAN VE MECLİS ÜYELİĞİNDEN İSTİFA ETTİ

Bu arada Siirt Belediyesinden yapılan açıklamada, Başkan Yardımcısı Abdullatif Ç'nin Belediyeye bir dilekçe göndererek, partisinin yıpranmaması için hem Belediye Başkan Yardımcılığından hem de Belediye meclis üyeliğinden istifa ettiğini belirttiği ve kendisine yönelik bir komplo yapıldığını savunduğu açıklandı.