Yardımın karşılığını tehdit ve hakaret olarak aldılar

   Aydın’da meydana gelen trafik kazasında araçlarıyla dereye uçan iki genç, kendilerinin yardımına koşan vatandaşlara kazayı jandarmaya haber verdikleri için tepki gösterdi. Kaza; önceki gün akşam Aydın merkez Çeştepe beldesi yolu üzerinde meydana geldi.

   Edinilen bilgiye göre; 34 UU 6792 plakalı araçlarıyla gezintiye çıkan iki genç, Tabakhane Deresi kenarındaki caddede seyir halindeyken aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu aracın kontrolden çıkması üzerine 6 metrelik dereye uçtu. Kaza anında derede su bulunmaması olası bir faciayı önledi. Aracın büyük bir gürültü ile dereye düştüğünü fark eden vatandaşlar, hemen yardıma koştu. Hurdaya dönen araç içindeki gençleri kurtarmak için seferber olan vatandaşlar, durumu jandarma ve 112 Acil Servis ekiplerine haber verdi. Olayın haber verildiğini duyan gençler, yardıma koşan vatandaşlara tepki gösterdi. Ambulansa alınan gençler tedbir amaçlı olarak hastaneye götürülerek kontrolden geçirildi.

HASTANEDEN ÇIKIP OLAY YERİNE KOŞTULAR

   Hastanede ayakta tedavi edilen gençler, kısa sürede tekrar kaza mahalline gelerek vatandaşlara yönelik tepkilerini sürdürdü. Ehliyetsiz oldukları iddia edilen gençlerin, kazanın jandarmaya bildirilmesi nedeniyle kendilerini kurtaran çevre sakinlerine tepki gösterdikleri ileri sürüldü. Küfür ve tehditlerin havada uçuştuğu gerginlik, jandarma ekiplerinin araya girmesiyle büyümeden önlendi. Telefonla 112 ve jandarmayı aradığını savundukları A.D. isimli şahsı, bıçakla tehdit eden gençler, kargaşadan yararlanarak kayıplara karıştı.

   Gençlerin yakalanması için çalışma başlatıldı. Yardımlarına karşı aldıkları tepkiye anlam veremeyen A.D. isimli vatandaş, "Evimiz ve iş yerimizi bırakıp yardıma koştuk. Bunun karşılığını tehdit ve hakaret olarak aldık. Olayı haber verdim diye bıçak çekip beni tehdit etti. Bu devirde yardım yapanda kabahat" diyerek, gençlere tepki gösterdi.