Alsancak sokaklarına makyaj

  Ramazan Bayramı sonuna kadar bitirilmesi planlanan sokaklar modern görünümleriyle örnek teşkil edecek. Belediye, Gazi Kadınlar, İmam Adnan, Doktor Nusret Hasan Fişek ve 1448 Sokak olmak üzere toplam dört sokağı yenileme kararı aldı. Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nden Kordon’a çıkan bu sokaklar İzmir’e örnek olacak.

   Işıklandırma, yer döşemeleri ile binaların dış cephe düzenlemesini de yapacak olan Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, çalışmalara başlamayı ve kısa bir süre içinde de bitirmeyi hedefliyor. Kıbrıs Şehitleri İşadamları Derneği (KIBİAD), bölge esnafı ve vatandaşlardan gelen şikayetler doğrultusunda böyle bir proje geliştirdiklerini belirten Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Anıtlar Kurulu’nda da izin aldıklarını kaydetti.

   Başkan Tartan, “Vatandaşlardan, bar ve kafelerin önündeki tahta yükseltilerin düzensiz yerleştirilmesi nedeniyle sokakta yürüyemedikleri yönünde şikayetler alıyorduk. Biz de hem esnafın hem de vatandaşın beğeneceği yeni bir proje hazırladık. Avrupa’daki benzerlerini aratmayacak şıklıkta, İzmirlilere yakışır güzellikte ve kalitede örnek sokaklar olacak. Hazırlanan projeyle tüm altyapı sorunları da giderilmiş olacak ” diye konuştu. Tartan, esnafın ve İzmirlinin mağdur olmaması için projenin iş potansiyelinin en az olduğu Ramazan ayı içinde bitirmeyi planladıklarını söyledi.

PROJEDE NELER OLACAK

   Proje çerçevesinde, yollar Bergama taşı ile döşenecek, kaldırımlara dekoratif ledli lambalar yerleştirilecek, mekanların masalarını koyacakları alanlar ışıklarla belirlenecek, iş yerleri mekanın cephesi kadar alana masa koyabilecek, sokak aydınlatma lambaları da özel olarak tasarlandı.