AK Parti'li Şengül'den Büyükşehir'e sert eleştiri

   Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İzmir Milletvekili Aydın Şengül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “Yarışım kendimle” açıklamasını eleştirerek, “Sayın Kocaoğlu doğru söylüyor. İzmir’de görev yapan belediye başkanları arasında en beceriksiz olma konusunda kendisiyle yarışıyor” diye konuştu.

   Kocaoğlu’nun Ulaştırma Denizcilik ve Haberleştirme Bakanı Binali Yıldırım’ın tebdili kıyafet İzmir’i dolaşması gerektiği yönündeki açıklamalarına da tepki gösteren Şengül, şöyle konuştu: “Sayın Bakanımız, Türkiye Cumhuriyeti’nin en başarılı ulaştırma bakanı ve sık sık İzmir e geliyor. Yılların siyasetçisi ve bakanı olması nedeniyle İzmir’i ve İzmir’in sorunlarını çok iyi biliyor. İzmir’e nerede ne kadar hizmet edildiğini anlamak için tebdili kıyafetle dolaşmasına gerek yok her şey ortada. Sayın Kocaoğlu’nun 8 yılda İzmir’e yaptığı yatırımı Sayın Bakanımız Binali Bey bir yılda yapmıştır.

   Kocaoğlu’nun İzmir’de elle tutulur bir icraatı, kayda değer bir belediyecilik başarısı olmadığı gibi, beceriksizlikte, iş bitirememezlikte, belediye kaynaklarını çarçur etmede kendiyle yarışır bir başkanlık dönemi geçirdi. Sayın Kocaoğlu kelimelerin arkasına sığınmasın yüreği varsa çıksın adayım desin” Aziz Kocaoğlu’nun geçen yerel seçimde aldığı oyun korkutarak alınan oylar olduğunu iddia eden Şengül, “Hala insanların hassasiyetini kullanarak oy alıyor. CHP nin İzmir’de almış olduğu oyların tamamı kendilerine ait değil” dedi.