İhracatçlara kredi limiti 2 katına çıkarılacak

   Küresel para ve maliye politikalarının belirsizliğinden Türkiye'nin etkilenmemesi amacıyla Merkez Bankası tarafından atılacak adımlar açıklandı. Başkan Erdem Başçı yaptığı yazılı açıklamada, Merkez Bankası'nca ihracatçılara verilen reeskont kredilerinin limitinin 2 katına çıkarılacağını belirtti.

   Küresel düzeyde para ve maliye politikalarına ilişkin belirsizlikler ve bunların yol açtığı oynaklığın yakın dönemde artış gösterdiği belirtilen açıklamada, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın, bu gelişmenin ülkemizde fiyat istikrarını ve finansal istikrarı bozmasına izin vermeyeceği vurgulandı. Açıklamada şöyle denildi:

   Bu doğrulduda, faiz koridorunu genişletici yönde ölçülü bir adım 23 Temmuz 2013 tarihli kurul toplantısının gündemine alınacaktır. Merkez Bankasınca ihracatçılarımıza Türk Eximbank aracılığıyla sağlanmakta olan reeskont kredilerinin limiti 2 katına çıkarılacaktır. Bu yolla ihracatımıza daha fazla destek sağlanırken aynı zamanda net rezerv biriktirme hızımız artırılmış olacaktır."