Aydın'da kadınlar kuyumcudan 7 altın bilezik çaldı

Aydın'da bir kuyumcuya girip bilezik alacaklarını söyleyen 3 kadın, işyeri sahibinin dalgınlığından yararlanarak toplam 15 bin lira değerinde 7 altın bileziği çaldı. Yaklaşık 3 saat sonra hırsızlığı fark eden işyeri sahibi durumu polise bildirdi. İşyerinin güvenlik kamerasına yansıyan hırsızlığı gerçekleştirenleri yakalamak için polis çalışmalarını sürdürüyor.

Olay, kent merkezindeki Ramazanpaşa Mahallesi Doğu Gazi Bulvarı’nda bulunan 50 yaşındaki Özcan Özkan’a ait kuyumcuda, dün saat 08.45 sıralarında meydana geldi. Özcan Özkan’ın işyerine gelen 3 kadın, "Almanya’dan yüklü miktarda paramız geldi. Yatırım yapmak için 15 bin liralık altın alacağız" diyerek, altın bilezikleri görmek istedi. Bir taraftan yeni açtığı işyerinde vitrini düzenleyen Özkan, diğer taraftan da müşterileriyle ilgilendi.

Yaklaşık 10 dakika bilezikleri inceleyen şüpheliler, bankadan para çekip geleceklerini söyleyip, işyerinden ayrıldı. Aradan süre geçmesine rağmen kadınların gelmemesinden şüphelenmeyen Özkan, vitrindeki bileziklerin eksik olduğunu yaklaşık 3 saat sonra fark etti. Özkan hemen işyerinin güvenlik kamerası görüntülerini izledi. Görüntülerde, kadınlardan çarşaflı olanın, baktıkları bileziklerden 7’sini el çabukluğuyla çarşafın altına gizlediğini gören Özkan, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis, parmak izi çalışması yaptı ve işyerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Polis şüphelilerin kimliğinin belirlenmesi için soruşturma başlattı.

İşyeri sahibi Özkan, "Dalgınlığımdan yararlanıp bilezikleri almışlar, vitrindeki bileziklerin eksik olduğunu anlayınca güvenlik kamerası kayıtlarını inceledim ve hırsızlığı gördüm. Ardından da polisi aradım" diye konuştu.