Bakan: 'İstihdam hacminde rekor'

   Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, istihdam hacminin 25 milyon 691 bine ulaştığını belirterek, “Son kriz döneminde oluşturulan istihdam 6 milyona yaklaştı. Dünyanın başka bir ülkesinde böyle bir performans göremezsiniz” dedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Nisan ayı istihdam verilerini değerlendirdi. Yazılı bir açıklama yapan Çağlayan, şunları söyledi: “Az önce açıklanan rakamlar istihdam hacminin 25 milyon 691 bine ulaştığını gösterdi. Bu bir rekor, şimdiye dek görülen en yüksek çalışan sayısına ulaştık. Özellikle küresel ekonominin yeniden belirsizleşmeye başladığı bu dönemde gelen bu veri ekonomimizin ne kadar dinamik ve sağlam olduğunun bir başka göstergesi. Eminim gelecek aylarda daha yüksek rakamlar da göreceğiz.”

İstihdam hacminin geçen aya göre yaklaşık 700 bin, geçen yıla göre yaklaşık 1.3 milyon kişi arttığını belirten Bakan Zafer Çağlayan, şöyle konuştu: “Son kriz döneminde oluşturulan istihdam 6 milyona yaklaştı. Dünyanın başka bir ülkesinde böyle bir performans göremezsiniz.”

“AB ülkelerinde 26 milyondan fazla işsiz var ve bu sayı son 4 yılda 4 milyon artış gösterdi” diyen Çağlayan, "Biz de ise inadına gerileyen bir işsizlik var. Ama 9.3 bize yetmez, hedefimiz orta vadede mutlaka 6-7 düzeyine inmek. Şu an 2 milyon 641 bin işsizimiz var. Umuyorum ki yaz aylarında bu sayı da gerileyecek” açıklamasını yaptı.

TÜRKİYE EKONOMİSİ BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, gerek mal gerek hizmet ihracatındaki performans ile teşviklerdeki sıçramanın istihdama olumlu katkı yaptığını söyleyerek, “İç talepte de bu ivmeyi yakalarsak daha büyük bir Türkiye için önemli bir kavşağı dönmüş olacağız” dedi.

Dün Sayın Başbakanın Başkanlığında yapılan Ekonomi Değerlendirme Toplantısı’nda da işsizlik konusu üzerinde durulduğunu anlatan Çağlayan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Daha fazla istihdam, daha düşük işsizlik hedeflerimiz doğrultusunda; gerek büyümeye önemli katkı veren ihracatın daha da artırılması, gerek iç piyasanın güçlendirilmesi yoluyla ekonomik büyüme artışının sürekliliğinin sağlanması hususları üzerinde önemle duruldu. Türkiye ekonomisi her türlü olumsuz dış ekonomik-siyasi konjonktürel gelişmelere rağmen büyümeye devam edecektir ve 2023 hedeflerine ulaşma noktasında kararlılığı tamdır. Bu anlamda daha fazla küresel doğrudan yatırım çekilmesi ve yeni teşvik sisteminden faydalanılması noktasında bakanlık ve hükümetimizin çalışmaları daha da yoğunlaşacaktır.”