İzmir Tabip Odası'ndan Başbakan'a tepki

İzmir Tabip Odası Başkanı Suat Kaptaner, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Haziran’da sezaryen ve kürtajla ilgili yaptığı konuşmada doktorlara hakaret ettiğini öne sürdü.

Kaptaner, Başbakan'ın bu tarz konuşmalarla hekimlere yönelik saldırı ve şiddetin önde gelen sorumlusu olduğunu iddia etti. Suat Kaptaner düzenlediği basın toplantısında, önce Başbakan Erdoğan’ın 18 Haziran’da yaptığı konuşmayı basın mensuplarına dinletti.

Başbakan Erdoğan’ın hekimlere yönelik 'Halkımızı kısırlaştırmak', 'Adeta cinayet işlemek', 'Dertleri para kazanmak ve milletin nüfusunu azaltmak olmasına rağmen, halkı ölümden kurtarıyoruz diyerek aldatmak' suçlamalarında bulunduğunu belirten Kaptaner, bu tarz konuşmayla Başbakan’ın hekimlere hakaret ettiğini, onurlarını zedelemeye çalıştığını ileri sürdü. Bu tarz konuşmanın aylardan ve yıllardan beri ölümlere varan hekimlere yönelik şiddetin en önde gelen sorumlusu olduğunu iddia eden Kaptaner şöyle dedi:

"Siz eğer Başbakanlık konumunda oturup hekimleri bu şekilde 'halkı kısırlaştıran, cinayet işleyen, adeta para kazanmak amacıyla ölümden kurtarıyoruz diyerek aldatan insanlar' diye 70 milyonun önünde suçlarsanız, sonuçta en ufak bir sorunla karşılaşan hastalar, hasta yakınları yurttaşlar hekimleri döver, söver ve hatta öldürür."

'FATURA KADINLARA, BEBEKLERE, HEKİMLERE ÇIKIYOR'

Suat Kaptaner, bu konuların ama siyasi amaçlar, ama başka amaçlarla gündeme getirildiğinde faturasının Türkiye’de başta kadınlar, anne adayları, bebekler ve uğradıkları şiddetle karşılaştıkları sorumluluklar nedeniyle hekimlere çıktığını söyledi. Hiç kimsesinin bunun faturasını Başbakan’a soramadığını belirten Kaptaner, "Bu tür açıklamalar yaparken bir kez daha sorumluluğu, yasal ve bilimsel gerçeklerin gözönüne alınması gerekir. Sayın Başbakan’ın bu tutumunu meslektaşlarımız adına kınıyoruz, protesto ediyoruz" diye konuştu.