Sağlık Bakanlığı çifte standarda son vermelidir

Kalp kapağı rahatsızlığı olan ve tedavi olabilmek için sıra bekleyen çok sayıda vatandaş olmasına rağmen Sağlık Bakanlığı'nın sadece kendisine bağlı bazı devlet hastanelerinde yapılan tedavilere ödeme yapması ve bazı hastaneleri uygulamanın dışında tutması tepkilere yol açıyor.

CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın Türeli, özellikle bazı üniversite hastanelerinde tedavi imkânı olmasına ve bu konuda özel eğitimli ekipler bulunmasına rağmen Sağlık Bakanlığı'nın sadece kendisine bağlı birkaç hastaneye bu hakkı tanımasının çok sayıda hastayı mağdur ettiğini söyledi. Türeli bir soru önergesiyle konuyu Meclis'e taşıdı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM'de yazılı soru önergesi veren Rahmi Aşkın Türeli, Türkiye'de halen kalp kapağı rahatsızlığı sonucu hastanelere başvuran kaç vatandaşımız bulunduğunu Bakan Müezzinoğlu'na sordu. CHP'li Vekil önergesinde ayrıca, 2012 yılında kaç hastanın kalp kapağı ameliyatı olduğunu ve bazı üniversite hastanelerinde tedavi imkanı olmasına ve bu konuda özel eğitim almış ekipler bulunmasına rağmen Sağlık Bakanlığı'nın sadece kendisine bağlı birkaç hastaneye bu hakkı tanımasının nedenine ilişkin de bilgi istedi. Türeli yaptığı değerlendirmede, " Kalp kapağı ameliyatı konusunda yurtdışında eğitim almış ve halen üniversite hastanelerinde görev yapan çok sayıda profesör ve uzman doktorlarımız var ancak ne yazık ki bunlar değerlendirilmiyorlar. Çok sayıda hasta kalp kapağı rahatsızlığı çekerken Bakanlığın bu çifte standardı ortadan kaldırması, vatandaşlarımızı daha fazla mağdur etmemesi gerekiyor" dedi.