Piyasadan kopuk eğitim anlayışına son

Gediz Üniversitesi, istihdamı kolaylaştıran Co-Op sistemini önlisans programlarında uygulayarak bir ilke imza attı. Özel sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda iş dünyasıyla eğitim veriliyor, derslerin önemli bölümü firmalarda yapılıyor. Böylece gençler daha öğrenci sıralarında iş hayatına atılıyor

Gediz Üniversitesi, ABD başta olmak üzere birçok gelişmiş ülkedeki iş dünyasıyla ortak eğitim modeli olan Co-Op sistemini hayata geçirdi. Meslek Yüksekokulu bünyesindeki önlisans programlarında uygulanarak bir ilke imza atılmış oldu. Piyasadan kopuk eğitime son vererek istihdamı kolaylaştıran Co-Op sisteminde, iş dünyasıyla birlikte hareket ediliyor. İhtiyaç duyulan alanlarda programlar açılıyor. Bölümlerle birlikte derslerin de belirlenmesinde özel sektörün fikirlerine başvuruluyor. Firma sahipleri, yöneticiler, esnaf ve bürokratlar, her program için ayrı ayrı oluşturulan danışma kurullarında yer alıyor.

Zaman zaman bir araya gelinip, uygulanan eğitim masaya yatırılıyor, öneriler alınıyor. Derslerin önemli bölümü de özel sektörde, o alandaki uzmanların katılımıyla veriliyor. Staj imkanlarının yanı sıra isteyenlerin daha mezun olmadan çalışması sağlanıyor. Böylece gençler öğrenciyken iş hayatına atılıyor. Bankacılık ve Sigortacılık, Halkla İlişkiler, Dış Ticaret, İşletme Yönetimi ve Lojistik programlarında başlatılan uygulamaya önümüzdeki dönem açılacak optisyenlik de dahil edilecek.

İKİ KURUM DAHA EKLENDİ

Gediz Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nun Co-Op kapsamında güçlerini birleştirdiği kuruluşlara son olarak Denizbank ve Karel Elektronik A.Ş. eklendi. Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Denizbank Bölge Müdürü Semih Şenbakar ve Karel İzmir Bölge Müdürü Cem Koç ile anlaşma imzaladı. Böylece biri bankacılık, diğeri elektronik sektörünün önde gelen 2 kuruluşuyla da çok yönlü eğitim işbirliği yapılmış oldu.

Prof. Dr. Seyfullah Çevik, iş hayatından uzak bir eğitimin başarılı olamayacağına dikkat çekti. Prof. Dr. Çevik, “İş dünyasının eksikliğini hissettiği nitelikli işgücünü yetiştirmek ve işsiz mezunlar vermemek için özellikle ABD ve Kanada’da başarıyla uygulanan bu modeli ülkemize taşımaya, sektörleri eğitimin önemli bir parçası haline getirmeye çalışıyoruz. Bu çabamızda bizleri yalnız bırakmayan iş dünyamıza teşekkür ediyoruz” dedi.