İEÜ sağlıkta ekol yaratacak

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), sağlık eğitiminde yeni bir ekol yaratma konusunda iddialı adımlar atıyor. Kuruluşu tamamlanan İEÜ Tıp Fakültesinin ilk öğrencilerini alabilmesi için çalışmalar sürdürülüyor. Bu süreçte ise Sağlık Bilimleri Fakültesinde sağlık merkezlerinin yöneticileri yetiştirilecek. İleri yaştakilerin sağlık ve huzur içerisinde ömürlerini sürdürmeleri için Sağlıklı Yaşam Merkezi kurulacak.

İEÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda ilk öğrencilerini, Yaşlı Bakımı ile Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programlarına alacak. İEÜ, bu iddialı ekolün ilk öğrencilerini bekliyor.

İEÜ Sağlık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağ Çal, üniversite olarak sağlık alanında yeni bir yol açtıklarını belirterek, geleceğin sağlık çalışanlarının İEÜ ekolundan yetişeceğini söyledi. Üniversite olarak ‘afilli’ hastane aramadıklarını, bu nedenle kendi hastane ve laboratuvarlarını kuracaklarını vurgulayan Çal, “Günü kurtarmak değil tasarlamak üzerine iş yapacağız. En iyilerini bulup, sistemleri en iyi şekilde çalışan kurumlarla birlikte hareket edeceğiz. Bu yıl ilk adımı atıyoruz” dedi.

İEÜ'nün sağlık alanında bilgiyi ezberletmek değil üreterek öğretme hedefiyle yola çıktığını kaydeden Çal, ihtiyaç duyulan bölümlerde öğretim yapacaklarına değindi. Akademisyenlerin işini ‘nasıl daha iyi yaparım’ anlayışla yola çıkacağını vurgulayan Çal, “İzmir Ekonomi Üniversitesi olarak sağlık alanında eğitim vermeye karar verdiğimizde 3 dayanak noktası belirleyerek adım attık. Birincisi sağlık alanında çalışacak kişilere mesleklerini öğretmeyi hedefliyoruz. İkincisi sağlık hizmeti vermek istiyoruz ve üçüncüsü bilgiyi üretmek istiyoruz. Mesleği öğretmek için mesleği yaşatmak gereklidir. Bilgiyi ezberletmeyeceğiz. Üreterek öğreneceğiz, öğreteceğiz. Temel tıp dallarında, laboratuvarlarda, kliniklerde, araştırma çalışmalarında bilgiyi üretmek için uğraş vereceğiz” diye konuştu. İEÜ’nün yetiştirdiği sağlık çalışanlarının nitelikli eğitimi, meslek becerisi ve A sınıf hizmet anlayışıyla fark yaratacağını belirten Çal, şunları söyledi: “Türkiye’de sağlık alanında çalışan herkes için en büyük patron devlet. Devlet son 10 yılda ısrarla sağlık alanındaki harcamalarını azaltıyor. Bu yönde yasal düzenlemeler yapılıyor. Kamu kurumlarında çalışan kişilerin nerede eğitim aldığı üzerinde durulmaz. Sağlık patronları değişince nerede, nasıl, ne nitelikte eğitim aldığı önemli olacaktır. Nitelikli eğitim almış, meslek becerisi en üst düzeyde oluşturulmuş sağlık çalışanları yetiştireceğiz.”