Büyükşehir’e aday olacak mı ?

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylık konusunda, "Bizim partimizde makamlara aday olunmaz, partinin ortak aklı istişarelerini tamamlar, kime hangi görevi verirse onu en iyi şekilde yapmaya çalışırız" dedi.

AB Bakanı Bağış, TBMM Dışişleri Komisyonu ve AB Uyum Komisyonu üyesi milletvekilleri, AB üyesi ülkelerin Ankara büyükelçileri, kamu kurum ve kuruluşlarının AB daimi temas noktaları, medya kuruluşlarının Ankara temsilcileri, diplomasi muhabirleri, farklı inanç gruplarının mensupları ve AB Bakanlığı, Ulusal Ajans ve Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) çalışanlarına Cer Modern’de iftar yemeği verdi.

Bakan Bağış, iftar yemeğinin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Bağış, açılış konuşmasında dile getirdiği, "Belki bu benim AB Bakanı olarak sizlerle birlikte son iftarım olabilir, bu vesileyle herhangi birinin kalbini kırdıysam onlardan da özür dilemek isterim" ifadesinin sorulması üzerine, söz konusu iftar yemeğini bütün çalışma arkadaşlarıyla bir araya gelmek için düzenlediklerini belirterek, "Biz bütün çalışma arkadaşlarımız bir aradayken helalleşmenin, hele bu Ramazanın rahmet, bereket ortamında bir zararı olmaz diye düşünüyoruz. Benim geçmiş senelerde de buna benzer söylemlerim olmuştur. Sonuçta, siyasette ben de 3. dönem milletvekiliyim ve yeni arkadaşlara da yer vermemiz gerekir, siyasi olgunluk onu gerektirir. Başbakanımızdan biz onu öğrendik" dedi.

"Eğer bir dahaki Ramazana bu görevde olmazsak, şimdiden onlarla, hazır herkesi bir arada bulmuşken helalleşme fırsatını değerlendirmek istedim" diyen Bağış, "Bu, bırakıyorum anlamına da gelmez, ben sonsuza kadar bu görevde kalacağım anlamına da gelmez. Siyasetin gereğidir. Bir de yarına hangimiz sağız, hangimiz değiliz, bilemeyiz. Ama hazır bütün çalışma arkadaşlarım bir aradayken helalleşmenin, kendilerinin kalbini kırdıysam onlardan özür dilemenin, onlardan ne kadar memnun olduğumu vurgulamanın, onlarla çalışmaktan ne kadar onur duyduğumu hatırlatmanın bir zararı olmaz diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"BİZİM PARTİMİZDE MAKAMLARA ADAY OLUNMAZ"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı gibi bir göreve aday olup olmayacağı sorulan Bağış, şunları kaydetti:

"AK Parti’de bir kural vardır, bu partinin mensupları, bu hareketin ve davanın neferleri olarak Başbakanımızdan bir şey öğrendik. Bizim partimizde makamlara aday olunmaz, partinin ortak aklı istişarelerini tamamlar, kime hangi görevi verirse onu en iyi şekilde yapmaya çalışırız. Bugüne kadar bana verilen milletvekilliği, başbakanlık danışmanlığı, genel başkan yardımcılığı ve bakanlık görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştım. Bundan sonra da partim bana nerede, hangi görevi verirse versin, onu en iyi şekilde yapmaya çalışırım. Aynı şey bütün arkadaşlar için geçerlidir. Bizler sadece içinde bulunduğumuz görev için iddialar sahibi olabiliriz ama başka bir görev için herhangi bir şekilde bir iddia sahibi olmamız bizim parti kültürümüze aykırıdır. Ama partimizin, bizim de katkımızın olacağı, istişare mekanizmalarından sonra ortak akıl bize başka bir görevi tevdi ederse, onu da yapmak için elimizden geleni ardımıza koymayız, en iyi şekilde o görevi yerine getirmeye çalışırız."