Kılıçdaroğlu’ndan destek istediler

   Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek, TBMM Anayasa Komisyonu’na sunulan 10 maddelik öneriye destek istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nde gerçekleşen ziyarete, Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Türkiye Gençlik Konfederasyonu Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu’nun yanı sıra, Türkiye Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonları, Türk Boyları Konfederasyonları, Türkiye Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonları, Kırım Tatar Dernekleri Konfederasyonu, Türkiye Engelliler Konfederasyonu, Eczane ve Teknisyenleri Konfederasyonu, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu, Türkiye Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu ile Giresunlular Konfederasyonu katıldı.

10 MADDELİK ÖNERİYE DESTEK İSTEDİLER

Ziyarette konuşan Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, CHP’nin Türk siyasetinde önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti. Türkiye’nin en köklü partisini ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Atasoy, şöyle konuştu: “CHP Türk siyasetinin olmazsa olmazlarındandır. Hükümetimizin başlatmış olduğu Anayasa çalışmalarına destek vermenizi, Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu’nun TBMM Anayasa Komisyonu’na önerdiği 10 maddelik önerileri desteklemenizi istiyoruz.”

"10 MADDELİK ÖNERİNİZİ DESTEKLİYORUZ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu’na teşekkür ederek, “Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu gibi çok önemli bir kurumun, büyük bir camianın genel başkanı seçilmenizden dolayı sizi kutluyor tebrik ediyorum. Türkiye’nin en büyük kuruluşları konfederasyonların bir araya gelmesi, Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu çatısı altında toplanması çok önemlidir. Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu; siyasetçilerle halkın arasındaki kurumdur. Demokrasinin olmazsa olmazıdır. Sivil toplum kuruluşları bizim için çok önemlidir. TBMM Anayasa Komisyonu’na önermiş olduğunuz 10 maddelik önerinin altına gözü kapalı bir şekilde imza atıyorum ve sonuna kadar destekliyorum” dedi. Görüşme yaklaşık bir saat sürdü.