Baltacılar darbe karşıtlarına saldırdı

    Darbeyi destekleyen Baltacılar, Ramses Köprüsü’ne yürüyen İhvan taraftarlarına balta, taş, sopa şişe ve silahlarla saldırdı. Taraflar arasında gece boyunca devam eden çatışmalarda 3 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi de yaralandı. Mısır’da Müslüman Kardeşler’in Adeviye Meydanı’ndaki gösterileri sürerken, dün iftarın ardından bir grup Cumhurbaşkanlığı Sarayı olarak kullanılan El İttihadiye’ye, bir grup ise Ramses Köprüsü’ne yürüdü.

   Ramses Köprüsü’nde polisin karşıladığı İhvan taraftarı, burada sert bir müdahaleye maruz kaldı. Olayın Rabiatul Adeviyye Meydanı’ndan duyulması üzerine binlerce İhvan taraftarı Ramses’e doğru yürüyüşe geçti. Ancak Ramses’e yaklaşık bir kilo metre kala İhvan taraftarlarına, ilk defa 2011’de Mübarek’e karşı başlatılan halk isyanında adlarından söz ettiren Baltacılar çetesi saldırdı. Ordunun yaptığı darbenin ardından bir kez daha ortaya çıkan ve ordu ile polisin maşası gibi çalışan Baltacılar, İhvan taraftarlarına balta, taş, sopa, şişe, havai fişek ve silahlarla saldırdı.

   Saldırı sonrasında İhvan taraftarı da Baltacılarla taşlarla karşılık verince ortalık adeta savaş alanına döndü. Gece boyunca devam eden çatışmalar sonrasında yüzlerce İhvan taraftarı yaralanırken ilk belirlemelere göre 3 kişi hayatını kaybetti. Yaralılar Adeviyye ve çevredeki hastanelere taşınarak tedavi altına alınırken, Baltacılar ordu ile birlikte Ramses Meydanındaki El Fetih Camisi’ne sığınan 300 İhvan taraftarının çevresini kuşattı.