Şehit Aileleri Derneği'nden teşekkür plaketi

Uşak Şehit Aileleri Derneği, Belediye Başkanı Ali Erdoğan’a Çeçeli Kara Murat Şehit ve Gazi Müzesi’nin açılması konusunda verilen destek nedeniyle plaket verdi.

Şehit ve Gazi Aileleri Derneği’nde gerçekleşen plaket törenine Başkan Ali Erdoğan’ın yanı sıra Şehit Aileleri Derneği Başkanı Şakir Çakır ve şehit aileleri katıldı. Törende konuşan Şehit Aileleri Derneği Başkanı Şakir Çakır, Uşak Belediyesi’ni yurt savunmasında hayatını kaybeden şehitler için yaptığı hizmetler nedeniyle teşekkür etti. Derneğin uzun zamandan bu yana fiziki mekan konusunda sıkıntılar yaşadığını ve bu sıkıntının açılan yeni ev ile sona erdiğini vurgulayan Çakır, “ Biz dernek olarak maalesef zor şartlarda fiziki mekan yetersizliği ile çalışmalarımızı gerçekleştiriyorduk. Şehit aileleri ve yakınları dernek binamızda geldiğinde sıkıntılar yaşıyordu. Bu durumda yeni bir binanın olması gerekiyordu. Belediye Başkanımız Ali Erdoğan bizleri bu konuda çok mutlu etti” dedi.

Şehit yakınlarının kendileri için çok önemli olduğunu belirten Başkan Ali Erdoğan ise bu konuda ellerinden geleni yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Restore edip şehit yakınlarına verdikleri evin her yanı ile Uşak’a yakışır bir yer olmasını istediklerini anlatan Erdoğan, “ Evimizin ilimize ve şehit yakınlarımıza yakışır olması bizim için önemliydi. Şehit yakınlarımız vatan uğruna canlarını veren fidanlarımızın bizlere en büyük emanetidir. Dolayısı ile bu emanetlere sahip çıkmak bizim vazifemizdir” dedi.

Başkan Erdoğan, bundan sonra da şehit ailelerine destek olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından Dernek Başkanı Şakir Çakır, Başkan Erdoğan’a teşekkür plaketini takdim etti.