İngiliz rehbere tecavüze kalkıştı

   Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde hırsızlık için girdiği apart otelde, odasında uyuyan 28 yaşındaki İngiliz rehber L.A.B.’ye tecavüz girişiminde bulunduktan sonra kaçmaya çalışırken polis tarafından yakalanan 30 yaşındaki Harun Keklik, tutuklandı.

   Konya’da döner salonu işleten ve motosiklet satın almak için Marmaris’e geldiği öğrenilen Harun Keklik, iddiaya göre, dün saat 03.00 sıralarında, hırsızlık için Eski Datça Yolu, Çıldır Mahallesi’ndeki, bir apart otelde kalan İngiliz rehber L.A.B.’nin odasına, pencereden girdi. Odaya girdiğinde iç çamaşırlarıyla uyuyan L.A.B.’yi fark eden Keklik, kadına tecavüz girişiminde bulundu. Keklik, bu sırada uyanan kadının boğazına bıçak dayadı.

   Neye uğradığını şaşıran L.A.B., Harun Keklik’in bir anlık dalgınlığından faydalanarak, kolunu ısırıp kanattı, kasığına tekme atarak saldırganı üzerinden attı. L.A.B.’nin salona koşup, pencereden bağırarak yardım istemesi üzerine paniğe kapılan Keklik, koşarak kaçtı. İngiliz kadının yardım çığlıkları üzerine sahura kalkan çevredeki evlerdeki vatandaşlar, kaçan şüphelinin peşine düştü. Devriye görevi yapan polis ekipleri vatandaşların Harun Keklik’i kovaladığını fark edip, telsiz anonsuyla takviye ekip istedi. Polis, Keklik'in kaçtığı yöndeki yolları tuttu.

   Kaçamayacağını anlayınca, bir evin bahçesindeki boş köpek kulübesine saklanan Harun Keklik, polis tarafından yakalandı. 'Hırsızlık, cinsel saldırı ve gasp' suçlarından toplam 8 sabıkası bulunan Keklik, gözaltına alındı. L.A.B.’nin kaldığı odada yapılan aramada Harun Keklik'e ait parmak izi ile kan lekeleri bulundu. Keklik, Çarşı Polis Merkezi’ndeki sorgusunda suçlamaları kabul etmedi. İngiliz rehberin şikayetçi olduğu Harun Keklik, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.