İhvan liderlerinden önemli açıklama

   Mısır’daki Müslüman Kardeşler hareketinin önde gelen isimlerinden Safvet Hegazi, devrimin ardından gelen demokrasiye sahip çıktıklarını söyledi.  Kahire’de İHA’ya açıklamalarda bulunan Hegazi, "Bizim devrimimiz, barışçıl bir devrimdir.

   Gösteriler, barışçıl gösterilerdir. Barışçıl şekilde sona erecektir" dedi. Hegazi, "Bu aynı zamanda 25 Şubat 2011 devriminin ikinci dalgasıdır yani bu devrim yeni değildir. Gösteriler barışçıldır ve hiç şiddet kullanmıyoruz. Gösteriler barışçıl şekilde bitecek. Hiç silah kullanmadık. Hiç kimseye zarar vermiyoruz. Siz gazeteciler bunu meydanlarda görüyorsunuz zaten" şeklinde konuştu. Hegazi, "Şiddete karşı milyonlarca kişiden oluşan gösteriler düzenledik. Onlar bizlere karşı şiddet uygulasalar ve öldürseler bile biz kimseye zarar vermeyeceğiz çünkü bizler kimseyi öldüremeyiz" dedi.

"GÖSTERİLER MURSİ DÖNENE KADAR DEVAM EDECEK"

   "Gösteriler, demokratik seçimle iktidara gelen Muhammed Mursi cumhurbaşkanlığına geri dönene kadar devam edecek" diyen Hegazi, Mursi isminin önemli olmadığını, demokrasi mücadelesi verdiklerini söyledi. Hegazi, "Gösteriler Muhammed Mursi ile ilgili değil, bizim için önemli olan devrimden sonra ilk defa Mısır’da oluşan demokrasidir.

   İlk defa seçimle cumhurbaşkanı seçtik ve yeni Anayasa oluşturuldu. Sonra da ordu gelip bu demokrasiye darbe indirdi ve Mısırı yeniden diktatörlük dönemine geri götürdü. Bizler Mısır halkı olarak bunu reddediyoruz ve kabul etmiyoruz. Geçen Cuma Mısır sokaklarında 20 milyon kişi vardı. Bugün daha çok insan var. Bizler demokrasi için ve cumhurbaşkanı Muhammed Mursi geri dönene kadar gösterilere devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.