Beşiktaş yöneticisi Esen: 'Ceza yok tedbir var'

   UEFA'nın Beşiktaş'a verdiği 1 yıl Avrupa kupalarında men cezasına yapılan itirazın Tahkim Kurulu tarafından kabul edilmemesi sonrası siyah beyazlı kulüp CAS'a başvurma kararı almıştı. Dün yönetim kurulu üyesi Melih Sami Esen yaptığı açıklamada verilen kararın ağır olduğunu ifade etmişti. Esen, bugün yaptığı açıklamada ise UEFA'nın verdiği kararın ceza değil, tedbir olduğunun altını çizdi.

   Esen, şunları söyledi; "Yanlış anlamların önüne geçmek için mayıs ayından bu yana yaşanan süreçle ilgili kısa bir açıklama yapma gereği duydum. Mayıs ayında UEFA disiplin komitesi 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını esas alarak kulübümüz hakkında soruşturma başlatıyor. Disiplin müfettişi soruşturma sonrası Beşiktaş'ın Avrupa Kupalarına 1 yıl, gerekirse sonraki yılda katılmaması gerektiğini belirten bir rapor hazırlıyor.

   Çünkü UEFA'nın kriterlerine göre bir kulübün yönetim kurulu üyelerinden tutun da, en alttaki personeline kadar herkesin tüm fiil ve davranışları kulübü bağlar diyor. Buna taraftarın hareketleri dahildir. UEFA Sayın Serdal Adalı ve Sayın Tayfur Havutçu'nun ceza mahkemesinden ceza almasını esas alıyor. Bu kararın Yargıtay tarafından bozulma ihtimali veya onanma ihtimali olduğunu UEFA yetkilileri de biliyor. Durum böyle olunca UEFA Beşiktaş'ın 'tedbir' amaçlı olarak bu sene Avrupa kupalarına mücadele etmesine izin vermiyor. Beşiktaş'a su an verilmiş bir 'CEZA' yoktur. Burada dikkat edilmesi gereken kelime 'Tedbir'dir . Biz hukuki mücadelemize devam edeceğiz .Dün dediğim gibi, çok adil bir karar değil. Biz en kısa sürede kura çekimi öncesi CAS'a başvuru yapacağız."