Bodrum'da jandarma göz açtırmıyor

Muğla’nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Güvercinlik Köyü girişinde oluşturulan jandarma denetim noktasında son 6 ayda, işledikleri çeşitli suçlar nedeniyle aranan 2 bin kişi yakalandı, 5 kilo uyuşturucu ele geçirildi, 2 cinayet aydınlatıldı.

Jandarmanın yaptığı kontroller turizm ilçesine nefes aldırdı. Bodrum’da İlçe Jandarma Komutanlığı’nın Güvercinlik Köyü girişindeki denetim noktasında, 6 ay boyunca günün 24 saati, altı jandarma, bomba arama ve narkotik köpekleriyle, yurdun çeşitli bölgelerinde şehirlerarası otobüs ve özel otomobillerle gelenler durdurularak kontrol edildi, aramalar yapıldı.

Kontrollar sırasında işledikleri çeşitli suçlar nedeniyle aranan toplam 2 bin kişi yakalandı, 5 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi, iki cinayet aydınlatıldı.

Ortakent- Yahşi, Turgutreis, Yalıkavak, Göltürkbükü ve Mumcular beldelerinde yine jandamanın yaptığı çeşitli operasyonlarda, yaklaşık 500 kişi suçüstü yakalandı. 55 kilo çeşitli türde uyuşturucu ele geçirildi, 20 kişi gözaltına alındı. Lüks villaları soyan 50 hırsız da çaldıkları para ve eşyalarla yakalandı. Tarihi kiliselerden, mekanlardan çaldıkları eserleri satmaya çalışan kişilere de göz açtırılmadı.

Ele geçirilen tarihi eserler Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’ne teslim edildi. Jandarma, Bodrum’da özellikle yaz aylarında lüks villalarda görülen hırsızlık olaylarının azalması için şu uyarılarda bulundu:

"Kapılarınıza mutlaka çift kilit taktırın ve çıkarken her ikisini de kilitleyin. Yarı profesyonel de olsa bir alarm taktırın. Evinizden birkaç günlüğüne ayrılıyor olsanız bile komşularınıza haber verin. Posta kutunuzun anahtarını da bina görevlisine veya komşunuza verin ve dolduğunda boşaltmasını isteyin. Kapısı ahşap olanlar, ekonomik bir çelik kapıyla değiştirebilir veya alarm sistemi kurabilirler. Daire giriş kapısı kadar bina giriş kapılarının güvenliği de önemli. Bu kapılar daima kapalı olmalı. Birinci ve ikinci kattaki evlerde balkon kapılarıyla kapıların sağlam, demir parmaklıklı olmasına dikkat edilmeli. Ev uzun süreli terk edecekse bir lambayı açık bırakın. Pazar alışverişlerinde evde olmadığınızı komşunuza bildirin. Kıymetli eşyanızı kasa içerisine koyarak ev ve iş yerinizde saklamayınız, banka kasasında muhafaza ediniz. Özellikle değerli takılarınızın fotoğraflarını bulundurun, özelliklerini öğrenin. Hırsızların ilk baktığı yer yatak odasıdır. Kıymetli eşyalarınızı evinizde saklayacaksanız evin değişik yerlerinde saklayın. Dilenmek amacıyla, seyyar satıcı veya adres sorma bahanesiyle apartmana gelen şahısları güvenlik güçlerine bildirin."