Şifa Üniversitesi Sağlık MYO 9 bölümde 250 öğrenci alacak

Türkiye’nin sağlık alanındaki ilk tematik üniversitesi olan Şifa Üniversitesi, kurduğu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile sağlık sektörünün profesyonellerini yetiştirecek. Şifa Üniversitesi Buca Eğitim ve Sağlık Kampüsü’nde hizmete giren Sağlık Hizmetleri MYO, bu yıl 9 ayrı bölüme toplamda 250 öğrenci kabul edecek.

Hızlı bir gelişme gösteren sağlık sektörünün ara eleman ihtiyacı giderek büyüyor. Hata kaldırmayan sektör için yetişmiş insan gücü hayati derecede önem taşıyor. Bu ihtiyaçtan yola çıkarak Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nu kuran Şifa Üniversitesi, Türkiye’de sağlık sektörünün aradığı profesyonelleri yetiştirmeyi hedefliyor.

Şifa Üniversitesi Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhittin Akyıldız, Şifa Sağlık Grubu’nun tam 30 yıldır sağlık hizmeti verdiğini hatırlatarak, “Şifa Sağlık Grubu, bu 30 yıllık süreçte sağlık işini çok iyi öğrendi ve ‘bunu artık başkalarıyla da paylaşalım, bunun eğitimini de verelim’ düşüncesiyle üniversitesini kurdu. Ancak süreç içinde görüldü ki, ülkemizin doktora, diş hekimine, cerraha olduğu kadar, sağlık hizmetlerinin sunulmasında hayati önem arz eden ara elemanlara da ihtiyacı var. Bu amaçla Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu kurulması kararı alındı” dedi. Şifa Üniversitesi Sağlık Hizmetleri MYO’ya YÖK’ten onay çıktığını ve kontenjanlarının da belirlendiğini anlatan Akyıldız, “Toplamda 20 bölümde eğitim vermeyi hedefliyoruz ancak ilk yıl için 9 bölüme öğrenci kabul edeceğiz” dedi.

ŞİFA KALİTESİ GÜVEN VERİYOR

Şifa Sağlık Grubu’nun sağlık hizmetlerinde bir marka olduğunu belirten Akyıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şifa’nın sağlık alanındaki kalitesi ve güvenilirliği kendisini Şifa Üniversitesi’nin kuruluşunda da hissettirdi. Şifa Üniversitesi bu güvenle kurulduğu ilk yıldan itibaren Türkiye’nin en yüksek puan almış öğrencileri tarafından tercih edildi ve başta tıp olmak üzere birçok fakülte ve bölümde ÖSYM’nin puan sıralamasında en üstte yer aldı. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan mezun edeceğimiz öğrenciler de piyasada aranan, tercih edilen ve örnek gösterilen elemanlar olacak. Önümüze hedef olarak bunu koyduk ve inşallah başaracağız.”

İŞ GARANTİSİ VAR MI?

“Sağlık Hizmetleri MYO için iş garantili diyebilir miyiz?” sorusunu da cevaplandıran Akyıldız, “İş garantili diyebiliriz. Çünkü aldığımız kontenjanlar çok yüksek değil. Bu bölümlerde okuyan öğrencileri çok rahatlıkla kendi kurumlarımızda istihdam edebiliriz. Mezun olduklarında bizde kalmak istemezlerse bile piyasada rahatlıkla iş bulabileceklerdir” dedi.

HEM TEORİK HEM PRATİK EĞİTİM

Sağlık Hizmetleri MYO’nun Şifa Üniversitesi’nin Buca Eğitim ve Sağlık Kampüsü’nde eğitim vereceğini de hatırlatan Akyıldız, “Burası gerçekten Buca’nın en güzel mekânlarından birisidir. Öğrencilerin şöyle de bir avantajları olacak; hem teorik eğitimlerini alacak hem de aynı kampüs içindeki hastanemizde pratik eğitimlerini yapacaklar. Bu kampüsümüzde hâlihazırda poliklinik hizmeti veriliyor, yılsonuna doğru da 50 yataklı bir hastanemiz devreye girmiş olacak” diye konuştu.

MESLEK SAHİBİ OLMAK İÇİN 4 YIL BEKLEMEYİN

Sağlık Hizmetleri MYO’dan 2 yılda mezun olacak öğrencilerin, hemen meslek sahibi olacağını da anımsatan Akyıldız, “2 yıllık eğitimin ardından belki 4 yıllık mezunların imkanlarına yakın belki de onlardan yüksek ücretlerle iş hayatına girecekler, üstelik iş arama dertleri de olmayacak” dedi.

BU YIL ÖĞRENCİ ALACAK BÖLÜMLER

Ağız ve Diş Sağlığı

Anestezi

Elektronörofizyoloji

Fizyoterapi

Odyometri

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri

Optisyenlik

Tıbbi Sekreterlik ve Dokümantasyon