Camisi olmayan köyde tarlada teravih

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Pelitköy sahilinde, cami olmaması nedeniyle vatandaşlar teravih namazını tarlada kılıyor.

Yalı mevkiinde bir araya gelen vatandaşların, zeytin ağaçları arasındaki tarlada yere serdikleri kilimlerin üzerinde teravih namazı kılmaları dikkat çekiyor. Pelitköy beldesinin sahilinde yaklaşık 10 bin yazlık konut bulunmasına rağmen bir caminin olmaması teravih kılmak isteyen vatandaşları, değişik arayışlara itti.

Müftülüğe başvuran vatandaşlar, zeytinlikler arasında namaz kılmak istediklerini belirterek imam istedi. Müftülüğün imam, ses düzeniyle halı kilim temin etmesiyle açık alanda teravih namazı kılınmaya başlandı. Diğer taraftan da Pelitköy Sahili Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği’ni kuran vatandaşlar, cami için uygun yer aramaya başladı. Cami için dernek kurduklarını anlatan Ramazan Kaplan,

“20 senedir Pelitköy sahilinde yazlıkçı olarak oturmaktayız. Burada namazlarımızı, bu sene 2013 yılında cami olmadığı için dışarıda zeytinlerin arasında ağaçların arasında kılmaktayız. Sağ olsun kaymakamlığımız ve müftülüğümüzden gerekli yardımları alarak bu namaz işlemini yapmış bulunuyoruz. Bize bu yardımlarını esirgemeyen ve bize yardımcı olan herkese candan teşekkür ediyoruz. Ve bu sene derneğimizi resmen kurduk. Allah nasip ederse en kısa zamanda Burhaniye Pelitköy sahiline bir cami yaptırmayı planlıyoruz. İnşallah en kısa zamanda bu camiyi bitireceğiz. Böylece Müslüman kardeşlerimiz, Müslümanlığın gereklerini yerine getireceklerdir. Ve rahat bir şekilde Cuma namazlarımızı ve diğer vakit namazlarımızı kılacağımıza inanıyorum. Bundan dolayı bize yardımını esirgemeyen müftülüğümüze, kaymakamlığımıza ve herkese teşekkürü bir borç biliyoruz. Dernek başkanı olarak elimizden gelen yardımı burada yapacağım” dedi. Pelitköy sahilinde cami olmadığını anlatan Müftü Oğuz Metin de,

“Ben müftülüğe başladıktan sonra baktık ki Pelitköy beldemizin sahil kesiminde bayağı kalabalık bir nüfus var. Yani 10 bini aşkın konut var. Ama cami yok, yapılmamış. Vatandaşlarımız özellikle Ramazan ayında iftar için ezanı duyamıyor. Vakit namazlarını duyamıyorlar. Teravih namazlarını kılacakları yerleri yok. Cumaya gidecekleri yer buradan 5 kilometre uzaklıkta. Telefon ettiler. Ezanı duyamıyoruz diye. Biz de icabet ederek buraya geldik. Burada ses cihazları, ezan sistemleri koymaya çalıştık. Arızaları gidermeye çalıştık. Kendi başlarına bu alanı seçmişler, bulmuşlar. Hocam biz burada namaz kılacağız bize imam gönderir misiniz seccade ses düzeni bir şeyler sağlar mısınız dediler. Bizler de yardımcı olduk kendilerine. Allah razı olsun. Evvelki gün teravihe geldiğimizde burada bir dernek oluşturuldu. Hem zaten önceden biraz hazırlık varmış. Dernek kuruldu. Yer arayışı içindeler. Uygun bir mekan bulunduğunda cami yapımına hemen başlanacak. Ve büyük bir sıkıntı buradan giderilmiş olacak. Gördüğünüz gibi burada avluda betonun üzerinde kilimler serilerek namaz kılınmakta. Ve sıkıntı çekilmekte. Kadın cemaatimiz hele hiç gelememekte. Bu sıkıntının da bir an evvel giderilmesi için dernekle birlikte müftülük olarak bizler de üzerimize düşen gayreti sağlayacağız. Bu konuda bize yardımcı olan ve olabilecek herkese şimdiden teşekkür ediyoruz. Allah yardımcımız olsun. Allah, kolaylıklar versin. İnşallah en kısa zamanda buraya yeni bir cami yapılır. Hatta buraya bir değil birkaç tane cami gerekiyor. Çünkü uzun sahil boyunca çok konut var. İhtiyaç büyük. Duyarlı kardeşlerimizin gayretleriyle burada başarıya ulaşırız inşallah” dedi.