Mahkemeden 5 partiye suç duyurusu

   Anayasa Mahkemesi, siyasi parti mali denetimleri ile ilgili olarak 5 parti hakkında suç duyurusunda bulunma kararı aldı.

   Anayasa Mahkemesi, siyasi parti mali denetimleri kapsamında Anavatan Partisi, Milliyetçi ve Muhafazakar Parti, Güçlü Türkiye Partisi, Alternatif Parti ve Türkiye Hümanist Partisi’nin hesaplarının incelenmesi sonucunda, ’istenen bilgilerin istendiği şekliyle verilmemesi, hesap verilebilir şekilde kayıt ve belge düzeninin oluşturulmaması, hesabın dışında gelir ve gider yapılması, inceleme ve araştırmayı engellemeye yönelik eylemler’ nedeniyle, parti sorumluları hakkında yasal işlem yapılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunma kararı verdi.

5 PARTİYE SUÇ DUYURUSU

   Kararlarda, her hangi bir gelirleri bulunmadığını bildiren Anavatan Partisi ile ilgili kararda, “3.11.2009 tarihinde kurulmuş olan Partinin, Genel Merkezinin 2011 yılında herhangi bir gelir ve giderinin bulunmadığının kabul edilmesi hayatın olağan akışına uygun değildir” denildi.

   Milliyetçi ve Muhafazakar Partisi için ise kararda “2.3.2010 tarihinde kurulmuş olan ve 2011 yılı itibariyle genel merkez ile birlikte 72 ilde teşkilatlanmış olan partinin, il örgütlerinin 2011 yılında herhangi bir gelir ve giderinin bulunmaması hayatın olağan akışına uygun değildir” ifadelerine yer verildi. Güçlü Türkiye Partisi ile ilgili kararda da “9.10.2006 tarihinde kurulmuş olan ve 2010 yılı itibariyle genel merkez ile birlikte 2 il ve 2 ilçede teşkilatlanmış olan partinin, il ve ilçe örgütlerinin 2010 yılında herhangi bir gelir ve giderinin bulunmaması hayatın olağan akışına uygun değildir” denildi.

   Türkiye Hümanist Partisi ilgili kararda ise şu ifadeler yer aldı: “11.6.2009 tarihinde kurulmuş olan ve 2010 yılı itibariyle sadece Genel Merkez teşkilatı bulunan partinin, Genel Merkezinin 2010 yılında herhangi bir gelir ve giderinin bulunmaması hayatın olağan akışına uygun değildir.”