Buca Belediyesi engellileri ağırladı

Buca Belediyesi ve Buca Kent Konseyi, İzmir genelindeki engelliler ve özel eğitim öğrencilerini Buca’da ağırladı. Sabah başlayan şenlikler akşama kadar sürdü. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, 19 Mayıs kutlamalarını da halkın desteğiyle en üst düzeyde yapacaklarını söyledi.

Buca Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, Belediye Başkanı Ercan Tatı, eşi Oya Tatı, Kent Konseyi Başkanı Rezzan Gedik, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Serkan Dağdelen ve Buca’daki siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum örgütü yöneticileri şenliğe destek verdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, katılamadığı şenliğe telgrafla destek verdi, Buca Belediye Başkanı Tatı’yı ve Kent konseyini kutladı.

Engelliler Meclisi Başkanı Serkan Dağdelen, İzmir’in birçok ilçesinden katılan engelliler ve ailelerine teşekkür etti, “Bu projeyi başlatan belediye Başkanımız Ercan Tatı’ya teşekkür ediyorum” dedi. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ise konuşmasında tüm çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı, “Büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan’ı kutladık. Şimdi sizlerin desteğiyle 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayacağız. Bu kutlamalarda engel tanımayacağız” dedi.

Şölende müzikleriyle şenliğe katkıda bulunan Volkan Yıldırım, Ersin Faikzade, Muzaffer Erdem, Pınar Bademli, Metin Özkan’a teşekkür plaketi verildi. Vals, müzik ve engelsiz ritim grubu gösterilerinin ardından Engelsiz İzmir Spor Komitesi Bocia takımının Bucalı üyeleri bir gösteri sundu. İpek Bağçelebi’nin çalıştırdığı takım alkışlandı.