Eşi ile sevgilisini öldüren kocaya 40 yıl hapis

Bornova'da bir yıl önce evi terk eden 4 çocuğunun annesi eşi Şerife Yarar (37) ile birlikte yaşadığı Ömer İnce’yi (29) öldürmekten iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Necmettin Yarar (43), suçu ağır tahrik altında işlediği gerekçesiyle 40 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay geçen yıl 30 Temmuz'da Pınarbaşı semti Kemalpaşa Mahallesi, 7053 Sokak'ta meydana geldi. Şiddetli geçimsizlik nedeniyle, 2011 yılında 4 çocuğunu geride bırakıp Adana’daki evini terk eden Şerife Yarar, Konya’ya kaçarak bir kadın sığınma evine yerleşti. Kocasına boşanma davası da açan talihsiz kadın, bu sırada sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta, İzmir'de yaşayan ayakabıcı Ömer İnce'yle tanışıp, İzmir'e yerleşti. İnce ile yeni bir hayata başlayan Şerife Yarar, cezai yaptırımı olduğu gerekçesiyle ikametgah kaydını da İzmir'e aldırdı.

Eşi Şerife Yarar'ın, Facebook’tan tanıştığı başka bir erkekle ilişkisi olduğunu öğrenen inşaat ustası Necmettin Yarar, onları aramaya başladı. Eşini arayıp bulamayan Şanlıurfalı Necmettin Yarar, 4 çocuğuna bakmak için iş başvuruları yaptı. Bir şirkete iş başvurusunda bulunan Yarar'dan, vukuatlı nüfus kayıt örneği istendi. Şirketin istediği vukuatlı nüfus kayıt örneğini alan Yarar, bir yıl boyunca aradığı eşinin adresini, 'nakil başvurusu' da bulunan belgede gördü. İzmir'e gelen Necmettin Yarar, eşiyle sevgilisinin Bornova Pınarbaşı Semti'nde birlikte yaşadığı eve sahur vakti baskın düzenledi.

Önce Ömer İnce'yi, ardından da sokağa kaçıp kurtulmak isteyen karısını boğazlarını keserek öldürdü. Boğuşma sırasında kendisi de yaralanan koca Yarar, polis tarafından yakalandı. Tutuklanan Necmettin Yarar hakkında dava açıldı.

İzmir 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasında, 'tasarlayarak kasten öldürmek ve yakın akrabayı öldürmek' suçlamasıyla iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen tutuklu sanık Necmettin Yarar ile avukatı hazır bulundu. Sanık Yarar savunmasında, 12 yıllık eşi Şerife Yarar'ın 2011 yılında “Konya'ya hastaneye gidiyorum” diyerek, Adana’daki evlerinden ayrıldığını ve 4 ay kadın sığınmaevinde kaldığını, daha sonra İzmir'e gittiğini öğrendiğini söyledi. Eşiyle Bornova'daki bir evin önünde tesadüfen karşılaştığını öne süren Yarar, başka biriyle yaşadığını öğrendiğini, boşanma teklifinde bulunduğunu anlattı.

Geceyi, eşi ve birlikte yaşadığı Ömer İnce adlı kişiyle aynı evde geçirdiğini, sabaha karşı aralarında tartışma yaşandığını ve kendisine bıçakla sadırıldığını iddia eden Necmettin Yarar, “Eşimi öldürmek maksadıyla aramadım. Öyle olsa İzmir'e yanımda silahla gelirdim. Yanımda silah yoktu. Önce Ömer bana saldırdı ve beni yaraladı. Kavga çıkınca ikisini de bıçakla öldürdüm. Eşim, elimden kurtulup sokağa kaçtı. Peşinden koşup sokakta yakalayıp, bıçaklamaya devam ettim. Her namussuzluğun bir cezası vardır muhakkak. Her zalimin de başına muhakkak bir zulüm gelir” dedi.

Sanık avukatı da müvekkilinin İzmir'e öldürme amacıyla gelmediğini, olayın meşru müdafa ve haksız tahrik altında gerçekleştiğini savunarak, tahliye talebini yineledi. Mahkeme heyeti, kısa bir aranın ardından, Necmettin Yarar'ı önce iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Suçu ağır tahrik altında işlediği belirtilerek, cezası toplam 40 yıl hapse indirildi. Sanık avukatı, kararı temyiz edeceğini belirtti.